Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
2022-06-08t19001
23:14 | 12/06/2022

Ένας αιχμάλωτος μαχητής από τη Νότια Κορέα θα οδηγηθεί σε δίκη στην αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των αποσχιστών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο την αξιωματούχο των αποσχιστών Ναταλία Νικονόροβα.

«Μία απόφαση προετοιμάζεται τώρα για έναν μισθοφόρο από τη Νότια Κορέα. Είναι πολίτης της αναφερόμενης χώρας που μάχονταν για τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας», μετέδωσε σήμερα το Interfax επικαλούμενο την Νικονόροβα. Η ίδια, δεν αποκάλυψε το όνομα του μαχητή.

Δύο Βρετανοί και ένας Μαροκινός αιχμαλωτίστηκαν καθώς πολεμούσαν για την Ουκρανία και καταδικάστηκαν σε θάνατο την Πέμπτη, από δικαστήριο της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Το Κίεβο κάνει ότι είναι δυνατόν για τη διάσωση των τριών ξένων πολιτών που καταδικάστηκαν σε θάνατο

Η Ουκρανία πράττει ότι είναι δυνατόν για τη διάσωση των τριών ξένων πολιτών που καταδικάστηκαν σε θάνατο από τις αρχές του Ντονμπάς για λογαριασμό της Ρωσίας.

Οι τρεις αιχμαλωτίστηκαν πολεμώντας για την Ουκρανία, όπως δήλωσε σήμερα, ένας Ουκρανός βουλευτής που είναι μέλος στην κοινοβουλευτική επιτροπή Άμυνας και Ασφάλειας.

Μετά την αιχμαλωσία τους, δύο Βρετανοί και ένας Μαροκινός καταδικάστηκαν για “μισθοφορικές ενέργειες” την Πέμπτη, από ένα δικαστήριο στην αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, οι ηγέτες της οποίας, υποστηρίζονται από τη Μόσχα.

«Τόσο το υπουργείο Άμυνας, αλλά και η Κεντρική Διεύθυνση Πληροφοριών, η οποία διαχειρίζεται ζητήματα που σχετίζονται με την ανταλλαγή αιχμαλώτων, λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι αυτοί οι ξένοι πολίτες θα διασωθούν», δήλωσε ο βουλευτής Φεντίρ Βενισλάβσκι στην κρατική τηλεόραση της Ουκρανίας. Ωστόσο, δεν δημοσιοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η οικογένεια του Βρετανού Σον Πίνερ που καταδικάστηκε σε θάνατο από τις αρχές του Ντονμπάς που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, μίλησε για τα ολέθρια νέα από την θανατική καταδίκη του και ζήτησε την ανταλλαγή ή την απελευθέρωσή του.

onalert.gr με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis