Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:44 | 30/04/2021

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε σαν σήμερα (30-4-2007) στο Β Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Ιωνίας στην οδό Μαδήτου, όπου από τύχη δεν υπήρξαν θύματα.

Δύο ένοπλοι "γάζωσαν" το τμήμα με αυτόματο όπλο και έριξαν και χειροβομβίδα, από την οποία προκλήθηκαν ζημιές σε 4 ΙΧ αυτοκίνητα και δύο περιπολικά.
 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τότε υπουργείου Δημοσίας Τάξης, από τη βαλιστική έρευνα των τριάντα καλύκων από τα φυσίγγια που ερίφθησαν κατά του Αστυνομικού Τμήματος της Ν. Ιωνίας, προέκυψε ότι προέρχονται από ένα όπλο, το οποίο εκτιμάται ότι είναι αυτόματο υποπολυβόλο μάρκας HECKLER & KOCH (τύπου MP5), διαμετρήματος 9mm.

ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» ανέλαβε με πολυσέλιδη προκήρυξη στην εφημερίδα Το Ποντίκι την ευθύνη για την επίθεση με υποπολυβόλο και χειροβομβίδα στο Β Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Ιωνίας.

Η οργάνωση έκανε λόγο για ενέργεια σε απάντηση της «εντεινόμενης καταστολής» και της «αστυνομικής βίας» και αφήνει να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει σε νέες επιθέσεις εάν η Αστυνομία διατηρήσει την ίδια στάση.

«Με την ενέργειά μας αυτή απαντάμε στην εντεινόμενη καταστολή που χρησιμοποιεί το Ελληνικό Κράτος ενάντια σε όσους στρέφονται δυναμικά κατά των νεοφιλελεύθερων πολιτικών του» αναφέρει η προκήρυξη.

«Επίσης, με την ενέργειά μας αυτή προειδοποιούμε πως αν στο μέλλον οξυνθεί αυτό το κλίμα της αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας, θα εντείνουμε αναλόγως την δράση μας» προστίθεται.

Το γεγονός είχε προκαλέσει προβληματισμό στην ΕΛ.ΑΣ. καθώς ο «Επαναστατικός Αγώνας» φαινόταν να είχε αποκτήσει «μαζικό» χαρακτήρα, με προσβάσεις στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ διαθέτει και αναβαθμισμένο οπλοστάσιο.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis