Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:29 | 11/04/2015

Χρειάστηκαν αρκετές προσπάθειες, αλλά τελικά οι τρεις ορειβάτες που είχαν αποκλειστεί στην Αλάσκα, απεγκλωβίστηκαν.

Οι τρεις άνδρες, που βρίσκονταν από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο σε χιονισμένη περιοχή κοντά στην πόλη Ανκορατζ της Αλάσκας, διεσώθησαν από μέλη της Εθνικής Αεροπορικής Φρουράς. Αμέσως μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, καθώς ήταν τραυματισμένοι και είχαν κρυοπαγήματα.

Η επιχείρηση ήταν επιτυχής μετά από τρεις ημέρες αποτυχημένων προσπαθειών, αφού στην περιοχή επικρατούσαν επικίνδυνες καιρικές συνθήκες και η ορατότητα ήταν σχεδόν μηδενική. Τις περισσότερες φορές, οι πιλότοι δεν μπορούσαν καν να δουν το έδαφος, σύμφωνα με τον επικεφαλής του κέντρου συντονισμού, στην προσπάθειά τους να ρίξουν προμήθειες και να προσεγγίσουν τους ορειβάτες που είχαν αποκλειστεί σε ύψος 2.600 μέτρων.

Οι 3 ορειβάτες είχαν φτάσει στις 3 Απριλίου με ελικόπτερο στην περιοχή Κνίκ, μία έκταση πάγου 80 χιλιομέτρων, ωστόσο οι αντίξοες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στο ελικόπτερο να τους παραλάβει δύο ημέρες αργότερα, όπως ήταν προγραμματισμένο, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν.

Οταν η σκηνή τους καταστράφηκε από τους ισχυρούς ανέμους, βρήκαν καταφύγιο σε μία σπηλιά πάγου και χρησιμοποιώντας μια δορυφορική συσκευή αποστολής γραπτών μηνυμάτων, οι τρεις άνδρες κατάφεραν την Τρίτη να ειδοποιήσουν έναν γνωστό τους, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τις αρχές. Μέλη της Φρουράς προσπάθησαν πολλάκις να ρίξουν με αλεξίπτωτα προμήθειες και τρόφιμα, ωστόσο απέτυχαν καθώς οι ορειβάτες δεν ήταν σε θέση να φτάσουν στα σημεία όπου προσγειώνονταν τα πακέτα.



Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis