Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:29 | 11/04/2022

Ομάδα της γαλλικής χωροφυλακής έφθασαν στο Λβιφ της δυτικής Ουκρανίας για να συνδράμουν τους ουκρανούς ομολόγους τους στις έρευνες για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στα περίχωρα του Κιέβου, στα οποία περιλαμβάνεται η σφαγή της Μπούτσα, ανακοίνωσε ο πρεσβευτής της Γαλλίας στην Ουκρανία.

Πρόκειται για την πρώτη ξένη μονάδα που παρέχει τέτοιου είδους βοήθεια, έγραψε στο Twitter ο Ετιέν ντε Πονσέν.

«Υπερήφανος που υποδέχομαι στο Λβιφ το τεχνικό και επιστημονικό απόσπασμα που έφθασε για να συνδράμει τους συναδέλφους για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν γύρω από το Κίεβο», έγραψε στα γαλλικά και τα ουκρανικά διευκρινίζοντας ότι οι γάλλοι ειδικοί αναλαμβάνουν το έργο τους από αύριο.

«Αλληλεγγύη», έγραψε ο γάλλος πρεσβευτής δίπλα στην γαλλική και την ουκρανική σημαία.

«Τεχνική ομάδα του υπουργείου Εσωτερικών επιφορτισμένη με την προσφορά της εξειδίκευσης στην ταυτοποίηση και την συλλογή στοιχείων για τις ουκρανικές αρχές, έφθασε στην Ουκρανία σήμερα», ανακοίνωσαν από το Παρίσι σε κοινή τους ανακοίνωση τα υπουργεία Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Εξωτερικών.

«Σε συμφωνία με τις ουκρανικές αρχές, θα μπορέσει επίσης να συμβάλει στην έρευνα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι γάλλοι χωροφύλακες στην εγκληματολογική εξέταση σκηνών εγκλημάτων, την ταυτοποίηση θυμάτων και συνοδεύονται από ιατροδικαστές.

Χθες, η ουκρανική δικαιοσύνη ανακοίνωσε ότι 1.222 άνθρωποι σκοτώθηκαν στα περίχωρα του Κιέβου από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, χωρίς να προσδιορίζει αν ο αριθμός αφορά μόνο αμάχους.

Την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι η Γαλλία συγκεντρώνει αποδείξεις για εγκλήματα πολέμου των Ρώσων στην Ουκρανία.

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis