Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
11:19 | 10/07/2022

Ομάδα αντιεξουσιαστών ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή σε σούπερ μάρκετ, υποκατάστημα ενεργειακού παρόχου και μηχάνημα ATM τράπεζας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση, η επίθεση έγινε με σφυριά, προκαλώντας υλικές ζημιές στα καταστήματα.

Διαβάστε επίσης

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το βράδυ της Παρασκευής 8 Ιουλίου πραγματοποιήσαμε καταδρομική επίθεση με σφυριά στο αστυνομοκρατούμενο, τουριστικοποιημένο και “εξευγενισμένο” κέντρο της Θεσσαλονίκης στην οδό Τσιμισκή. Επιλέξαμε να επιτεθούμε σε ένα κεντρικό κατάστημα της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλος, που πέρα από την πάγια στάση του στην εφαρμογή των πλέον νεοφιλελεύθερων επιταγών στο εργασιακό καθεστώς των υποκαταστημάτων της αλυσίδας, βρήκε ως ευκαιρία την τρέχουσα ένταση της καπιταλιστικής κρίσης για να θησαυρίσει εις βάρος της κοινωνίας, τινάζοντας στα ύψη τις τιμές των βασικών αγαθών. Επιτεθήκαμε επίσης σε υποκατάστημα της elpedison που, αντίστοιχα, διασφαλίζει ραγδαία αύξηση των κερδών της στα πλαίσια της τρέχουσας κρίσης, γονατίζοντας τα φτωχά νοικοκυριά. Τέλος χτυπήσαμε ένα κατάστημα της Eurobank σπάζοντας τα ATM της.

Η καταδρομική αυτή ενέργεια έγινε ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη. Ο σύντροφος διανύει την 47η μέρα της απεργίας πείνας και ενώ η κατάσταση της υγείας του δυσχεραίνει μέρα με την μέρα, κράτος και δικαστικοί μηχανισμοί συνεχίζουν να παρατείνουν την εκδικητική κράτησή του. Ο σύντροφος δικαιούται να αποφυλακιστή ήδη από τον Δεκέμβριο και παρ’ όλα αυτά κάθε αίτηση αποφυλάκισής του απορρίπτεται επανειλημμένα. Ενώ λοιπόν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μία κρατική δολοφονία με διάρκεια, τα καθεστωτικά ΜΜΕ αποκρύπτουν τόσο τον αγώνα του Γ. Μιχαηλίδη και τα δίκαια αιτήματά του, όσο και τις κινήσεις του κινήματος αλληλεγγύης, ενισχύοντας την κρατική θανατοπολιτική, ξεπληρώνοντας τα πολιτικά χρέη τους για τη λίστα Πέτσα.

Διανύουμε μία περίοδο που δεκάδες άνθρωποι αυτοκτονούν αδυνατώντας να πληρώσουν το ρεύμα, μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στο δυσβάστακτο κόστος ζωής και κάλυψης των βασικών τους αναγκών, πρώτες κατοικίες φτωχών οικογενειών πλειστηριάζονται, χτυπιούνται όσες και όσοι αγωνίζονται για την υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου, δολοφονούνται μετανάστες και μετανάστριες από τις δυνάμεις ασφαλείας στα σύνορα, πολιτικοί κρατούμενοι βάζουν οδόφραγμα την ίδια τους τη ζωή για να διεκδικήσουν όσα δικαιούνται. Την ίδια περίοδο, κράτος και κεφάλαιο αποδεικνύουν καθημερινά με τον πιο βίαιο τρόπο πως όχι απλά αδιαφορούν για την κοινωνική βάση, αλλά πως η αφαίμαξή της μαζί μ ετην καταστολή όσων αντιστέκνται είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την εξασφάλιση της κυριαρχίας τους.

Στεκόμαστε, λοιπόν, απέναντι στην “προληπτική κράτηση” του Γ. Μιχαηλίδη που καταδεικνύει και τις πραγματικές προθέσεις του κράτους: την εκδικητική και εξοντωτική αντιμετώπιση όσων αγωνίζονται και ταυτόχρονα την προληπτική τρομοκράτηση όσων αναπόφευκτα θα ριζοσπαστικοποιηθούν μπροστά στην καταδυνάστευση των ζωών τους από κράτος και αφεντικά. Γι’ αυτό οφείλουμε να αντιληφθούμε οτι ο αγώνας του Γ. Μιχαηλίδη είναι αγώνας όλης της κοινωνίας και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας με κάθε μέσο, από τις πορείες και τις συγκεντρώσεις μέχρι τις καταλήψεις και τις επιθέσεις. Επειδή η υπεράσπιση των πολιτικών κρατουμένων και των αγώνων τους οφείλει και μπορεί να αποτελέσει ακόμη ένα λιθαράκι, μία κινητήριο δύναμη στην κατεύθυνση του αγώνα για την συνολική ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΒΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΒΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΘΑΝΑΤΟΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ, ΣΑΒΒΑΤΟ 9/7 – 18.00 ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

Αλληλλέγγυοι/ες”

thestival.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis