Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:59 | 23/07/2021

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους έδωσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης έξω από το χωριό Μεσελέρους, σε δασική έκταση στα όρια των Δήμων Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου Λασιθίου. Στην επιχείρηση πυρόσβεσης συμμετέχουν περισσότεροι από 90 πυροσβέστες ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ρίψεις νερού άρχισαν να πραγματοποιούν και τρία πυροσβεστική ελικόπτερα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι φλόγες είχαν απλωθεί σε πολλές μικρές εστίες με τους πολύ ισχυρούς ανέμους που έπνεαν όλη τη νύχτα στην περιοχή να μην ευνοούν τις προσπάθειες της πυρόσβεσης.

Φωτιά Ιεράπετρα

Το έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν εθελοντές, κάτοικοι της περιοχές ενώ οι δήμοι Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας έχουν διαθέσει υδροφόρες. 

Ή έκκληση του δημάρχου Ιεράπετρας

Λίγες ώρες νωρίτερα ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεόδοσης Καλαντζάκης με ανάρτησή του απηύθυνε έκκληση στους δημότες να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

"Παρακαλούνται οι δημότες να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις προς τις περιοχές του Φράγματος,  της Καλαμαύκας, της Πρίνας, της Μακρυλιάς και των Μεσελέρων, όπως και να απομακρύνουν τα σταθμευμένα αυτοκίνητα από τα παραπάνω οδικά δίκτυα, προκειμένου να διευκολύνουν την προσβασιμότητα των πυροσβεστικών οχημάτων, της Πολιτικής προστασίας, των υπηρεσιών του Δήμου και των εθελοντών προς τις εστίες της φωτιάς.
Το μέτωπο είναι μεγάλο και προβλέπεται μια δύσκολη νύχτα, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Ιδιαίτερα η περιοχή γύρω από το φράγμα, η Καλαμαύκα και οι Μεσελέροι κινδυνεύουν περισσότερο από τη φωτιά και χρειάζονται περισσότερη βοήθεια από όλους μας.  Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν το έργο της κατάσβεσης, παρακαλούνται να προσέλθουν και ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμόδιων να συνεργαστούν με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τους Προέδρους των Κοινοτήτων και την Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, κα Μαρία Ρουμελιωτάκη".

Υπενθυμίζεται πως για σήμερα Παρασκευή, η Πολιτική Προστασία και όλες οι υπηρεσίες στην Κρήτη βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή καθώς ο ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έχει εντάξει το σύνολο της Περιφέρειας Κρήτης στην "πορτοκαλί" κατηγορία 4 του πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς. 

Φωτογραφίες @Facebook/Θεοδόσιος Καλαντζάκης

cretalive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis