Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:01 | 10/02/2022

Από την Τετάρτη 02  έως και την Τετάρτη 09 Φεβρουαρίου 2022  στην θαλάσσια περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου, η Φρεγάτα (Φ/Γ) ΑΔΡΙΑΣ συμμετείχε στην Δύναμη «French Carrier Strike Group» (FR CSG) του Γαλλικού Αεροπλανοφόρου CHARLES DE GAULLE (πατήστε εδώ), στο πλαίσιο της επιχείρησης «CLEMENCEAU 22».
 

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης και μετά την ένταξη της Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ στην Δύναμη FR CSG, πραγματοποιήθηκε συνένωση αυτής στην θαλάσσια περιοχή της Αδριατικής με την Δύναμη του Αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ USS HARRY S. TRUMAN, το οποίο προηγουμένως συμμετείχε στην δραστηριότητα με την επωνυμία «NEPTUNE STRIKE – 22» (πατήστε εδώ), καθώς και με την Δύναμη του Ιταλικού Αεροπλανοφόρου CAVOUR, με σκοπό την επαύξηση της διαλειτουργικότητάς τους σε επιχειρήσεις υψηλής έντασης.

Επιπλέον, την Δευτέρα 07 και την Τρίτη 08 Φεβρουαρίου 2022 και κατά την εξέλιξη της επιχείρησης «CLEMENCEAU 22», εκτελέστηκαν:

        • Συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) νοτίως της Κρήτης με την συμμετοχή του Υποβρυχίου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ σε αντικείμενα ανθυποβρυχιακού πολέμου.
        • Ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο Πεδίο Βολής ΚΑΡΑΒΙΑ από Μαχητικά Αεροσκάφη (Α/Φ) RAFALE του CHARLES DE GAULLE με κατάδειξη από 2 Ελληνικά Μαχητικά Α/Φ F-4.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis