Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:59 | 08/03/2015

Για ακόμη μια χρονιά η Σαουδική Αραβία αύξησε τις εισαγωγές στρατιωτικών εξοπλισμών, ξεπερνώντας στη σχετική λίστα την Ινδία. Μάλιστα αυτό την έβαλε στην πρώτη θέση για το 2014, όντας η χώρα με συνολικά 64,4 δισεκατομμύρια δολάρια δαπάνες.

Πέρυσι είχε 56 δις δολάρια παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 13,4%, σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας IHS Janes, με έδρα το Λονδίνο.

"Ο αριθμός ρεκόρ στις αγορές οπλικών συστημάτων τροφοδοτήθηκε από την άνευ προηγουμένου ζήτηση στρατιωτικών αεροσκαφών στις αναδυόμενες οικονομίες και την αύξηση των περιφερειακών εντάσεων στη Μέση Ανατολή και στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού" δήλωσε ο Μπεν Μουρ στέλεχος της IHS Janes, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ.

ΠΟΙΟΙ ΕΞΑΓΟΥΝ

Όσον αφορά το ποιες χώρες... συντηρούν με τις εξαγωγές όπλων την έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή και όχι μόνο, δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη σκέψη. ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία βρίσκονται στις πρώτες πέντε θέσεις των εξαγωγών στρατιωτικού εξοπλισμού.

Πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία, είναι η Γαλλία ως τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας αμυντικού εξοπλισμού (4,9 δισεκατομμύρια δολάρια), η Βρετανία (4,1 δισεκατομμύρια δολάρια), η Γερμανία (3,5 δισεκατομμύρια), η Ιταλία (1,9 δισεκατομμύρια), το Ισραήλ ((1,7 δισεκατομμύρια) και η Κίνα (1,5 δισεκατομμύρια).

Όσον αφορά στις εξαγωγικές εταιρείες στρατιωτικού εξοπλισμού η κορυφαία τριάδα αποτελείται από τις αμερικανικές Boeing, Lockheed Martin και Raytheon ενώ η ευρωπαϊκή κοινοπραξία Airbus καταλαμβάνει την 4η θέση.

Πηγή:thestival.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis