Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:10 | 23/02/2016

Παρότι υπάρχει ακόμη αρκετός καιρός μέχρι τους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία, οι χάκερ έχουν ήδη αρχίσει να εκμεταλλεύονται το συγκεκριμένο θέμα. Συγκεκριμένα, στέλνουν email με τα οποία ανακοινώνουν στους παραλήπτες ότι έχουν κερδίσει σε σχετικές κληρώσεις, ζητώντας τους να συμπληρώσουν μια φόρμα με τα προσωπικά τους στοιχεία. Σε αυτές τις επιθέσεις, τα email με συνημμένα αρχεία pdf, εικόνες και άλλα γραφικά στοιχεία έχουν σχεδιαστεί για να ξεγελάσουν τα φίλτρα spam.

Παράλληλα, οι οικονομικές απάτες τύπου «Nigerian scam» χρησιμοποίησαν τους προηγούμενους μήνες θέματα όπως η πολιτική κατάσταση στην Ουκρανία, ο εμφύλιος στη Συρία, οι εκλογές στη Νιγηρία και ο σεισμός στο Νεπάλ, για να εκμεταλλευτούν την καλοσύνη και την ευαισθησία των παραληπτών. Το περιεχόμενο των μηνυμάτων αυτών έκανε έκκληση για υλική υποστήριξη για ένα άτομο που βρίσκεται σε ανάγκη.

Σύμφωνα με την τελευταία έκδοση της έκθεσης Kaspersky Lab Security Bulletin, ο όγκος των spam email το 2015 μειώθηκε, αγγίζοντας το 55,28% του γενικού συνόλου. Συνολικά, σημειώθηκε μείωση 11,48% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Η αξιοσημείωτη πτώση των spam email μπορεί να αποδοθεί στην αυξανόμενη δημοτικότητα νόμιμων πλατφορμών διαφήμισης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις υπηρεσίες προσφορών μέσω κουπονιών.

«Η αυξημένη χρήση φορητών συσκευών στην καθημερινή μας ζωή, για εργασίες όπως η ανταλλαγή μηνυμάτων και δεδομένων ή η πρόσβαση και ο έλεγχος των τραπεζικών μας λογαριασμών, έχει οδηγήσει στην αύξηση των ευκαιριών εκμετάλλευσης για τους ψηφιακούς εγκληματίες. Το mobile malware και τα spam γίνονται όλο και πιο δημοφιλή και οι προσπάθειες για εξαπάτηση των θυμάτων εξελίσσονται όλο και περισσότερο χρόνο με το χρόνο. Ως εκ τούτου, οι χρήστες φορητών συσκευών πρέπει να είναι σε επιφυλακή και να παραμένουν σε εγρήγορση, καθώς το πιθανότερο είναι ότι οι δραστηριότητες των ψηφιακών εγκληματιών θα αυξηθούν, όσο αυξάνεται και η εξάρτησή μας από τις φορητές συσκευές»,προειδοποιεί η Daria Loseva, spam analysis expert της Kaspersky Lab. 

 

 

 

http://www.protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis