Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:18 | 19/10/2018

Γυναίκες αστυνομικών ρωτήθηκαν για τα προβλήματα που μπορεί να προκαλεί το επάγγελμα του συζύγου τους στον γάμο τους. Με βάση τα λεγόμενα τους βγήκαν σαν συμπέρασμα τρεις λόγοι για τους οποίους συχνά αποτυγχάνουν οι γάμοι των αστυνομικών, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι πληθώρα αστυνομικών δεν έχει και πετυχημένους γάμους!

Οι ερωτηθείσες δήλωσαν ότι αρχικά είναι πολύ περήφανες που είναι παντρεμένες με ένστολους που υπηρετούν την κοινωνία και καταπολεμούν την εγκληματικότητα. Ωστόσο συχνά βρίσκονται μπροστά σε συζητήσεις ανθρώπων που μπορεί να κακολογήσουν το επάγγελμα του αστυνομικού ή ακόμη χειρότερα να κάνουν άσχημες γενικεύσεις όπως «όλοι οι μπάτσοι είναι ρατσιστές». Σε τέτοιες περιπτώσεις σίγουρα οι γυναίκες των αστυνομικών έρχονται σε άβολη θέση, νιώθουν περιφρονητικά και προσβάλλονται. Τις περισσότερες φορές η πίστη τους τις κάνει να υπερασπίζονται το επάγγελμα του συζύγου τους με αξιόλογα επιχειρήματα.

Ωστόσο οι τρεις βασικοί λόγοι που μπορεί ένας γάμος αστυνομικού να καταλήξει στο διαζύγιο δεν είναι τα άσχημα –κατά καιρούς- λόγια των άλλων. Παρακάτω αναγράφονται σύντομα οι τρεις παράγοντες που είναι πιθανό να δημιουργήσουν διενέξεις μέσα στο ζευγάρι:

Οι αστυνομικοί δυσκολεύονται να εκφράσουν τα θετικά συναισθήματα τους.

Λόγω της φύσης της δουλειάς τους, έρχονται σχεδόν καθημερινά αντιμέτωποι με πολύ άσχημες και βάναυσες καταστάσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παγώνουν συναισθηματικά και πολλές φορές να διατηρούν μια καταθλιπτική ατμόσφαιρα στο σπίτι, από την οποία δυσκολεύονται να ξεφύγουν.

[custom:google-ads]

Οι αστυνομικοί δεν είναι σχεδόν ποτέ στο σπίτι όπως όλοι οι φυσιολογικοί άνθρωποι.

Μπορεί να έχουν προγραμματίσει μια ευχάριστη εκδρομή ή μια ωραία έξοδο σε ένα εστιατόριο για τον εορτασμό της επετείου με την γυναίκα τους και να λάβουν μία κλήση από την δουλειά που θα τους καταστρέψει αμέσως τα σχέδια. Οι γυναίκες των αστυνομικών ακούν συνεχώς την φράση «είναι από την δουλειά αγάπη μου, πρέπει να πάω δεν θα αργήσω όμως.» Ωστόσο τις περισσότερες φορές, η δουλειά παίρνει παραπάνω απ’ ότι υπολογίζουν, με αποτέλεσμα να γυρίζουν σπίτι τους μετά από πολλές ώρες εξουθενωμένοι και να μην έχουν όρεξη να κάνουν τίποτε άλλο πέρα απ’ το να κοιμηθούν. Επιπλέον, συχνά δημιουργείται πρόβλημα κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα όπου οι αστυνομικοί δεν έχουν χρόνο για οικογενειακές στιγμές όπως οι περισσότεροι κατά τις ημέρες αυτές. Οι γυναίκες των αστυνομικών εξαιτίας αυτών σταδιακά αρχίζουν να νιώθουν παραμελημένες και κάνουν παράπονα στους συντρόφους τους.

Οι αστυνομικοί παίρνουν χαζές αποφάσεις στις προσωπικές τους σχέσεις.

Ενώ οι αστυνομικοί επιλύουν καθημερινά περίπλοκες καταστάσεις και παίρνουν δύσκολες αποφάσεις, όταν πρόκειται για προσωπικά ζητήματα συχνά αδυνατούν να πάρουν σωστές αποφάσεις. Το πρόβλημα φαίνεται να είναι ότι επειδή τα καταφέρνουν υπό αντίξοες συνθήκες δυσκολεύονται να αποδεχτούν ότι κάτι ξεφεύγει από τον έλεγχο τους, πράγμα που συμβαίνει συχνά όταν εμπλεκόμαστε συναισθηματικά σε καταστάσεις. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι μπορούν να τα καταφέρουν εφόσον αντιμετωπίζουν χειρότερα κι έτσι αρνούνται να ζητήσουν βοήθεια ή συμβουλές. Καταλήγουν να πιέζονται συναισθηματικά, να κουβαλούν όλο το βάρος μιας κατάστασης μέσα τους, να μην το μοιράζονται με την σύζυγο τους και τελικά να βρίσκονται σε μια μόνιμη ένταση.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis