Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
13:59 | 19/07/2022

Η επιστολή που ακολουθεί εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Policenet.gr από αναγνώστη μας:

"Οι διακρίσεις-στρεβλώσεις κατά των εργαζομένων στην ΕΛ.ΑΣ σε σχέση με το υπόλοιπο Δημόσιο τομέα είναι πολλές και εξόφθαλμες και πρέπει να διορθωθούν.

Διαβάστε επίσης

Το αναφαίρετο δικαίωμα βαθμολογικής εξέλιξης των υπαλλήλων του δημοσίου, ως μείζων δικαίωμα υπαλληλικής ανέλιξης και προσωπικής δικαίωσης αποτελεί δικαίωμα και των Αστυνομικών.

Την ίδια στιγμή που αγωνιζόμαστε για την ανωτατοποίηση της σχολής Αστυφυλάκων και την σύνδεση της με πτυχιακά και μεταπτυχιακά πρόγραμμα πανεπιστημιακών σχολών έχουμε το εξής παράδοξο.

Σήμερα με το ισχύον Βαθμολόγιο έχουν δημιουργηθεί συνθήκες άδικης μεταχείρισης ως προς τους κατόχους πτυχίων Α.Ε.Ι και δεν τηρούνται οι αρχές του συντάγματος και του διοικητικού δικαίου όχι μόνο μεταξύ αστυνομικών υπάλληλων και λοιπών υπάλληλων του Δημοσίου τομέα αλλά και μεταξύ των αστυνομικών υπάλληλων, καθώς δυνατότητα χρήσης του πτυχίου δύνεται μόνο σε κάποιες υποκατηγορίες αστυνομικών όπως π.χ. στους Αρχιφύλακες [Α.Υ.] για να αποκτήσουν δικαίωμα προαγωγής σε ποιο σύντομο χρόνο από τους ομοιόβαθμους τους.

Οι Πτυχιούχοι Αστυνομικοί αποτελούν ανεκτίμητο πλούτο στους κόλπους της Αστυνομικής οικογενείας και είναι προς όφελος του σώματος να αξιοποιούνται δεόντως.

Η χρήση του πτυχίου πρέπει μεταξύ άλλων να λαμβάνεται υπόψη στη βαθμολογική εξέλιξη όπως συμβαίνει σε όλα τα Σώματα αλλά και γενικότερα στον ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Πριν λοιπόν οδηγηθούμε σε άλλη μια βιομηχανία αγωγών και δικαστικών διεκδικήσεων ΖΗΤΆΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΌΗΤΟ, αναγνώριση των πτυχίων των αστυνομικών υπάλληλων άλλων των βαθμίδων με παροχή σε αυτούς ενός ακόμα καταληκτικού βαθμού σύμφωνα με το ισχύον βαθμολόγιο."

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis