Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
19:00 | 25/07/2022

Στο θέμα της αναγνώρισης από την Πολιτεία της επικινδυνότητας του επαγγέλματος του λιμενικού, επανέρχεται η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Η Ελλάδα δοκιμάζεται για ένα ακόμα καλοκαίρι από τις καταστροφικές φωτιές και εμείς ως Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και τον σεβασμό μας στους πυροσβέστες που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του «πολέμου», θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τις δικές τους ζωές. 

Διαβάστε επίσης

Ως λιμενικοί μπορούμε να νιώσουμε τους συναδέλφους μας από το Πυροσβεστικό Σώμα, ξέρουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει να προτάσσεις το καθήκον και να δίνεις δύσκολες μάχες για να σώσεις ζωές και να προστατεύσεις το κοινό καλό. Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής εδώ και πολλά χρόνια το έχουν αποδείξει εμπράκτως, με διασώσεις χιλιάδων συνανθρώπων μας από βέβαιους πνιγμούς. Αμέτρητες επιχειρήσεις, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, με τους λιμενικούς να ξεπερνούν τον εαυτό τους και τα όρια των αντοχών τους για να γλιτώσουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες από το θάνατο. 

Ως εκ τούτου, ως άνθρωποι με βαθιά συναίσθηση του καθήκοντος αλλά και ενσυναίσθηση, σπεύδουμε να χαιρετίσουμε πρώτοι με ιδιαίτερη χαρά την αναγνώριση επικινδυνότητας της εργασίας των συναδέλφων πυροσβεστών και να συγχαρούμε την Πολιτεία. Ήταν αυτονόητο και αδιαπραγμάτευτο.

Την ίδια ώρα όμως τα ερωτηματικά και οι συνειρμοί είναι αναπόφευκτοι. Ευλόγως ρωτάμε: πότε επιτέλους η Πολιτεία θα αναγνωρίσει και την επικινδυνότητα του επαγγέλματος του λιμενικού; Όταν άπαντες έχουν αναγνωρίσει ότι το Λιμενικό Σώμα σήκωσε επάξια στις πλάτες του το μεταναστευτικό σε εξαιρετικά δύσκολες περιόδους, όταν τόσοι και τόσοι Οργανισμοί έχουν βραβεύσει και τιμήσει το Λιμενικό Σώμα για το έργο και την προσφορά του, μοιραία διερωτάται κάποιος για την αρνητική στάση της Πολιτείας να αναγνωρίσει κάτι που είναι απόλυτα αληθές και δεν αμφισβητείτε από κανένα.

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Ανατολικής Κρήτης ζητά από την Πολιτεία να πράξει το αυτονόητο και να δικαιώσει και τους λιμενικούς, οι οποίοι διαχρονικά έχουν αποδείξει ότι χαρακτηρίζονται από υψηλό επαγγελματισμό αλλά και φιλότιμο και ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμοι να ριχτούν στη μάχη με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, ρισκάροντας τη δική τους".  

cretalive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis