Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:39 | 16/07/2021

Ανακοίνωση Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος 

Η προστασία και η ασφάλεια της υγείας των πολιτών αποτελούν προτεραιότητα και για το λόγο αυτό το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και η δημόσια διοίκηση στο σύνολό της συντεταγμένα και συντονισμένα, οφείλουν να λαμβάνουν σειρά μέτρων στο πλαίσιο της επίμονης και διαρκώς εντεινόμενης προσπάθειας διαφύλαξης της δημόσιας υγείας και την αποφυγή των δυσμενέστερων σεναρίων από την περαιτέρω διασπορά του COVID-19.

Τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αντιλαμβάνονται το ρόλο και την αποστολή τους και έχουν συνδράμει σημαντικά στην προσπάθεια αυτή και θα συνεχίσουν να το πράττουν.

Η απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη να αναλάβει το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή τους ελέγχους για την επιβίβαση στα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία, από τη μια επιβεβαιώνει την υψηλού επιπέδου ασφάλεια, που τα στελέχη του Σώματος μπορούν να παρέχουν από την άλλη αναδεικνύει σειρά προβλημάτων.

Η εφαρμογή της απόφασης για την ανάληψη του ελέγχου αυτού από το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. συμβαίνει στην περίοδο αποκορύφωσης της επιβατικής κίνησης με την πληρότητα στα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία να είναι ιδιαίτερα υψηλή και δίχως τη δυνατότητα προετοιμασίας.

Θα πρέπει λοιπόν να γίνεται με σεβασμό απέναντι στο ήδη ταλαιπωρημένο  προσωπικό, που δίνει καθημερινή μάχη απέναντι σε πολλά μέτωπα, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι γυναίκες και οι άντρες του Λιμενικού εκτός από υποχρεώσεις έχουν και ανάγκες.

Αναμένουμε συνεπώς από την πολιτεία να σταθεί αρωγός στις προσπάθειές μας και να φροντίσει να καλύψει τις ανάγκες, που προκύπτουν, τόσο σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό όσο και στον τομέα της  διοικητικής μέριμνας καθώς θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι καλούμαστε να εκτελέσουμε το καθήκον μας χωρίς τα στοιχειώδη.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis