Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:00 | 17/11/2015
Επειδή πληροφορηθήκαμε την πρόθεση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να καταργήσει το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης θέλουμε να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεσή μας σ’ αυτή την πρόθεση για λόγους ιστορικούς  αλλά και δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

 1.     Η Κύμη, από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους, υπήρξε έδρα της Επαρχίας Καρυστίας, καθώς και ομώνυμου Δήμου, σήμερα δε είναι ιστορική έδρα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Ακόμα είναι έδρα της Ιεράς  Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου και της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού . Λειτουργούν δύο τράπεζες, Δ.Ο.Υ., ΕΛ.ΤΑ (Ταχ/κό Ταμ/ριο), που διενεργούν συχνά χρηματαποστολές. Λειτουργούν ακόμα Γυμνάσιο, Λύκειο, δύο Δημοτικά Σχολεία, 2 Νηπιαγωγεία κλπ. Επίσης διαθέτει γήπεδο ποδοσφαίρου και κλειστό γυμναστήριο, στο οποίο αγωνίζεται η τοπική ομάδα μπάσκετ του Γυμναστικού Συλλόγου της Α2 Εθνικής Κατηγορίας, εκτός των 4 άλλων ερασιτεχνικών ομάδων (δύο μπάσκετ, μιας ποδοσφαίρου και μιας βόλεϊ).

2.     Το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης καλύπτει όχι μόνο την πόλη μας, αλλά ολόκληρο τον πρώην Δήμο Κύμης καθώς και τον όμορο πρώην Δήμο Κονιστρών, δηλαδή όλη την έκταση της κεντρικής-ανατολικής Εύβοιας (Βόρειας Καρυστίας). Συγκεκριμένα την Κύμη (πρώην Δήμο Κύμης) και 11 τοπικές Κοινότητες με σημερινό πληθυσμό 7,5 χιλιάδων κατοίκων και τις Κονίστρες  (πρώην Δήμο Κονιστρών) και 10 τοπικές Κοινότητες με σημερινό πληθυσμό 3,5 χιλιάδων κατοίκων. Το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής αυτής είναι ορεινό και δύσβατο και θα είναι αδύνατη η αστυνόμευσή του από κάποιο άλλο Τμήμα της Εύβοιας. Σαν παράδειγμα αναφέρουμε την Τοπική Κοινότητα Μετοχίου Διρφύων η οποία απέχει από την Κύμη 25 χιλιόμετρα και από την έδρα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, το Αλιβέρι, περίπου 80 χιλιόμετρα.
 
3.     Στην πόλη μας λειτουργούν δύο ευαίσθητες στρατιωτικές υπηρεσίες: η μονάδα και η βάση του πυροβολικού (βάση πυραύλων)  και το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων.
 
4.     Από το λιμάνι της Κύμης, μοναδικό στο κεντρικό Αιγαίο, διακινούνται χιλιάδες επιβάτες προς Σκύρο και Βόρειες Σποράδες καθώς και αυτοκίνητα και εμπορεύματα. Η κίνηση του λιμανιού αναμένεται να αυξηθεί πολύ, μετά την επέκτασή του και τον χαρακτηρισμό του ως εθνικής σημασίας.
 
5.     Στη θαλάσσια περιοχή μας έχουν συμβεί ναυάγια πλοίων (π.χ. Δύστος), αλλά και μικρών σκαφών με λαθρομετανάστες.
 
6.     Στην περιοχή έχουν πρόσφατα συμβεί ληστείες σε δύο τράπεζες καθώς και δεκάδες διαρρήξεις σπιτιών, οι οποίες διαλευκάνθηκαν σε ελάχιστο χρόνο από το Αστυνομικό Τμήμα και συνελήφθησαν οι δράστες. Έχουν επίσης εντοπιστεί (κατά καιρούς) φυτείες ινδικής κάνναβης και έχουν συλληφθεί οι καλλιεργητές.
 
7.     Υπάρχουν δύο Μουσεία, ένα στην Κύμη - Λαογραφικό (από τα αξιολογότερα στην Ελλάδα) , στον Πύργο (Παλαιοντολογικό και Λαογραφικό) και στην Άνω Ποταμία αρχαιολογική συλλογή.
 
8.     Για όλα τα παραπάνω και την εξυπηρέτηση και ασφάλεια των πολιτών υπάρχει αγαστή συνεργασία του αστυνομικού τμήματος με τις υπάρχουσες υπηρεσίες και ειδικά με την Πυροσβεστική (Κλιμάκιο Κύμης), Δασαρχείο, Πολεοδομία, Λιμεναρχείο.
 
Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε αυτονόητη και απαραίτητη τη λειτουργία Αστυνομικού Τμήματος στην πόλη μας και δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας σε κάθε προσπάθεια κατάργησής του, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.
 
ΠΟΓΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ -   ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ  Δ.Κ. ΚΥΜΗΣ 
ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Δ.Κ.ΚΥΜΗΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ  ΛΙΝΟΣ- ΔΡΑΚΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ- ΠΑΠΠΑΣ  ΛΟΥΚΑΣ- ΜΑΡΓΕΛΗΣ  ΑΓΓΕΛΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΛΙΑΠΗ ΜΑΡΙΑ -  ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΣΤΑΜΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ- ΠΕΠΠΑΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΥΒΟΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΜΥΡΚΟΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ- ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΚΥΜΗΣ
ΧΟΝΔΡΟΝΙΚΟΛΑ  ΑΘΑΝΑΣΙΑ- ΕΝΩΣΗ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΥΜΗΣ
ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
ΜΗΤΣΙΜΠΟΝΑ  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ-  Δ/ΝΤΡΙΑ ΕΤΕ
ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ – Δ/ΝΤΡΙΑ  ΤΡΑΠΕΖΑΣ  ΠΕΙΡΑΙΩΣ 
ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ  ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ
ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΥΜΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΥ- ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΜΗΣ- ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΣΙΔΕΡΑΚΗΣ- ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΜΗΣ
 
www.evianews.com
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis