Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:48 | 24/06/2015

Οι παραλίες με λευκή ψιλή άμμο κερδίζουν πάντα τις εντυπώσεις καθώς, σε συνδυασμό με τα τιρκουάζ νερά που σκάνε συνήθως πάνω της δημιουργούν ένα τοπίο εξωτικό και παραδεισένιο.

Υπάρχουν, όμως, και κάποιες άλλες πλαζ ανά τον κόσμο που όχι μόνο μαγεύουν αλλά και εκπλήσσουν. Εκπλήσσουν λόγω του ιδιαίτερου χρώματος της άμμου τους. Μαύρη, κόκκινη, πράσινη αλλά και ροζ άμμος έχουν βρεθεί σε διάφορες παραλίες ανά τον κόσμο. Κάποιες από αυτές βρίσκονται και στην Ελλάδα, όπως αυτή της λιμνοθάλασσας του Ελαφονησίου και του Μπάλουστην Κρήτη με τη ροζ άμμο.

Υπεύθυνα για τη ροζ άμμο είναι τα σπασμένα κοχύλια και συγκεκριμένα κάποια μικροσκοπικά μαλακόστρακα που ονομάζονται Foraminifera, τα οποία όταν ολοκληρώνουν τον κύκλο της ζωής τους και πεθαίνουν αφήνουν πίσω τους τα κατακόκκινα κοχύλια τους που παραμένουν στο νερό και συνθλίβονται μέσα στην άμμο, η οποία με τη σειρά της αποκτά αυτή την εντυπωσιακή απόχρωση.

Το Ελαφονήσι αποτελεί ένα από τα κρυμμένα διαμάντια του κόσμου από άποψη ομορφιάς. Εκεί μπορεί να φθάσει κανείς ακόμη και με τα πόδια περπατώντας πάνω στη ροζ άμμο... 

Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου είναι και αυτή... επενδεδυμένη με ροζ... άμμο. 

 Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis