Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:15 | 16/06/2019

Με φόντο το Μπούρτζι πόζαραν ποδηλάτες - αστυνομικοί, για τις ανάγκες της υπηρεσίας. Η φωτογραφία βρίσκεται σε πρώτο πλάνο στα social media της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, καλώντας τον κόσμο σε επείγον περιστατικό να καλέσει το 100.

Οι αστυνομικοί – ποδηλάτες υπάγονται στα κατά τόπους αρμόδια Τμήματα της Τουριστικής Αστυνομίας, ενώ για την εκτέλεση της υπηρεσίας τους διαθέτουν ειδικού τύπου στολή (ποδηλάτη) και είναι εφοδιασμένοι με όλα τα απαιτούμενα είδη (ατομικό οπλισμό, κατάλληλο αλεξίσφαιρο γιλέκο, φορητό ασύρματο κ.λπ.).

[custom:google-ads]

Αστυνομικοί με ποδήλατα στο Ναύπλιο

Με βάση τον επιχειρησιακό τους σχεδιασμό και προσανατολισμό, οι περιοχές που περιπολούν έχουν κατανεμηθεί σε επιμέρους τομείς, ώστε να καλύπτουν με την απαραίτητη επάρκεια όλους τους χώρους ευθύνης τους, ενώ έχουν προβλεφθεί κύρια και εναλλακτικά δρομολόγια, ώστε να έχουν τη δυνατότητα άμεσης και αποτελεσματικότητα παρέμβασης.

Ως προς την αποστολή των ποδηλατών αστυνομικών, στις βασικές τους προτεραιότητες περιλαμβάνονται:

  • η εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας τις κατάλληλες οδηγίες και τις απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος,
  • η συνεργασία και συνδρομή σε άλλες υπηρεσίες της Αστυνομίας ή άλλους Φορείς, ώστε να διευθετούνται προβλήματα, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος και να διευκολύνονται  οι επισκέπτες των περιοχών αυτών και
  • η ανάλογη επιχειρησιακή ετοιμότητα και η αποτελεσματική ανταπόκριση στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσης.

anagnostis.org

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis