Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:44 | 16/04/2022

Συνελήφθησαν τις μεσημβρινές ώρες της 15-4-2022 στον Πειραιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου, τρεις (3) ημεδαποί (36χρονος και 42χρονος άνδρες και 42χρονη γυναίκα), κατηγορούμενοι ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε απάτες. Αναζητούνται τρεις (3) επιπλέον συνεργοί τους.

Σε βάρος των κατηγορουμένων σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης-σύσταση συμμορίας, απάτης κατ’ εξακολούθηση, κατά συναυτουργία και συνέργεια σε αυτή, επικίνδυνης βλάβης, έκθεσης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απειλής και υπεξαίρεση οχημάτων.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, ο 36χρονος και ο 42χρονος, ενώθηκαν από τον Απρίλιο του έτους 2019 και δημιούργησαν στο διαδίκτυο ιστοσελίδα, παρουσιαζόμενοι ως εξειδικευμένοι και πιστοποιημένοι ηλεκτρολόγοι, παρέχοντας ηλεκτρολογικές υπηρεσίες, συνεργαζόμενοι με τους λοιπούς κατηγορούμενους και απώτερο σκοπό να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος.

Ως προς τον τρόπο δράσης, κατόπιν επικοινωνίας με τους πελάτες, μετέβαιναν στις οικίες τους, ήλεγχαν την βλάβη και απαιτούσαν χρηματικά ποσά ως προκαταβολές για την παροχή των υπηρεσιών τους, δηλώνοντας ότι θα μεταβούν σε μεταγενέστερο χρόνο για την ολοκλήρωση της εργασίας τους, προφασιζόμενοι την παραγγελία ανταλλακτικών, εξαρτημάτων ή υλικών.

Οι παθόντες παρέδιδαν χρηματικά ποσά, είτε μετρητά είτε μεταφέροντάς τα στον τραπεζικό λογαριασμό δύο εκ των αναζητούμενων κατηγορουμένων. Στη συνέχεια, είτε πραγματοποιούσαν μερικές εργασίες, είτε καθόλου και δεν επέστεφαν τα χρηματικά ποσά που είχαν λάβει ως προκαταβολές.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, από την δράση των ανωτέρω, προκαλούνταν ηλεκτρολογικές βλάβες, από τις οποίες θα μπορούσε να προκύψει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία ή την ζωή των παθόντων και κίνδυνός πυρκαγιάς ή έκρηξης.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε προέβαιναν σε ενοικίαση οχημάτων, με σκοπό να συγκαλύψουν τα ίχνη τους, τα οποία και δεν επέστρεφαν.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε δεκατρείς (13) περιπτώσεις απάτης στην περιοχή της Αττικής.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους σε ομοειδείς αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis