Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:50 | 05/01/2022

Οι αντιεξουσιαστές που στις αρχές του Δεκεμβρίου επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ την στιγμή που διέρχονταν την οδό Κατεχάκη, ανέλαβαν την ευθύνη της επιθεσης, με κείμενο που ανήρτησαν στην ιστοσελίδα indymedia.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο τους:

"Η πραγματικότητα κράτους, κεφαλαίου και πατριαρχίας είναι η εξαθλίωση και ο θάνατος. Η οποία επιβάλλεται ως κανονικότητα , μέσα από την ρητορική και την προπαγάνδα των κυρίαρχων. Μια εξαθλίωση που συμπυκνώνεται στην ισόβια εργασία σε ασφυκτικούς χώρους και χρόνους, με απλήρωτες υπερωρίες, κόντρα βάρδιες, γελοίους μισθούς και υψηλό κόστος επιβίωσης. Στο ανθυγιεινό κοινωνικό-εργασιακό περιβάλλον για την σωματική αλλά και την ψυχική κατάσταση των μη προνομιούχων. Στην πατριαρχική βία που διαιωνίζει τον εφιάλτη της ελληνικής οικογένειας και προστατεύει τις έμφυλες σχέσεις εξουσίας-ανοχής-καταπίεσης. Στα στρατόπεδα κράτησης μεταναστ(ρι)ών, στις φυλακίσεις όσων αντιστέκονται και όσων με κάποιο τρόπο απειλούν την εθνό-κρατική κυριαρχία και τα πολιτικό-οικονομικά της συμφέροντα. Ακόμα, όποιος περισσεύει από τον κύκλο διαιώνισης της καπιταλιστικής αγοράς περιθωριοποιείται, παρανομοποιείται, και όταν δεν συμμορφώνεται εκτελείται με 38 σφαίρες. Δολοφονίες που βαφτίζονται εργατικά ατυχήματα, δολοφονίες στα σύνορα για το εθνικό ιδεώδες, δολοφονίες έγκλειστων λόγω έλλειψης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, γυναικοκτονίες που βαφτίζονται οικογενειακές τραγωδίες, δολοφονίες ατόμων επειδή αποκλίνουν από τα έμφυλα πρότυπα, δολοφονίες που διαφυλάσουν τη ακεραιότητα της “Αγίας Ιδιοκτησίας”, εκατομμύρια δολοφονίες μη ανθρώπινων ζώων στο βωμό του κεφαλαίου… Κι εμείς που, σε πείσμα των καιρών, δεν θα συνηθίσουμε το θάνατο.

Η εξέγερση του Δεκέβρη του 2008 έχει αφήσει στις συνειδήσεις μας ένα σινιάλο μαχητικής αντίστασης των καταπιεσμένων. Αυτή δεν προέκυψε από το πουθενά. Ήταν η έκρηξη που ακολούθησε μετά από τις συγκρούσεις και τους αγώνες των προηγούμενων χρόνων. Σήμερα, απέναντι στους κατασταλτικούς μηχανισμούς που διαρκώς εξοπλίζονται τεχνολογικά και ενισχύονται με προσλήψεις μπάτσων, και αφουγκραζόμενοι την παρακαταθήκη των παγκόσμιων εξεγέρσεων του παρελθόντος, επιμένουμε πως η πίστη και η συνέπεια στον αγώνα είναι απαραίτητες για την δημιουργία ρωγμών απέναντι στην κυριαρχία. Η οργάνωση και η θέλησή μας να περάσουμε στην αντεπίθεση φωτίζει τα αδύναμα σημεία των αντιπάλων, τρομοκρατεί το κράτος και τους υποτελείς του και δίνει δύναμη σε όσες μάχονται για την ελευθερία.

Το ελληνικό κράτος από την ίδρυση του εμπεριέχει στην επικράτεια του μειονότητες που δεν ταυτίζονται με τα εθνικά χαρακτηρίστικά του και βίαια προσπαθεί να ενσωματώσει. Αρκετές υπέκυψαν, εκδιώχθηκαν, άλλες εξοντώθηκαν και άλλες παλεύουν ακόμα και στις μέρες μας για την αυτονομία των κοινοτήτων τους. Οι κοινότητες των ρομά βρίσκονται στο στόχαστρο της ρατσιστικής ρητορικής που τις χαρτογραφεί ως επικίνδυνες για τον εθνικό κορμό. Από την μιντιακή προβολή τους ως απολίτιστοι και εγκληματίες, την επικρότηση της φυσικής τους εξόντωσης από σκουπίδια μπάτσους, τη δικαστική αθώωση των δολοφόνων και τη σιωπή – ή τη συναίνεση - των νοικοκυραίων, υλοποιείται η στρατηγική του κράτους για έλεγχο και αφομοίωση. Στις 22/10/21 ο 18χρονος ρομά Νίκος Σαμπάνης επιχειρεί να διαφύγει την καταδίωξη απο ομάδα Διας – και υπό την κατηγορία οτι διέπραττε έγκλημα – δολοφονείται εν ψυχρώ από 7 αποφασισμένα ένστολα καθάρματα. Στη μορφή τους προσωποποιείται ο,τι μισήσαμε περισσότερο. Και απέναντι τους, δεν έχουν μόνο ο,τι σημαδεύουν: για όλους/ες/α τους δολοφονημένους από κράτος, κεφάλαιο και πατριαρχία θα εκδικηθούμε. Την Τετάρτη 8/12 τα μεσάνυχτα στήσαμε καρτέρι επί της οδού κατεχάκη σε διερχόμενες μηχανές Διας. Είχαμε εξασφαλίσει την ασφάλεια τη δική μας και άλλων διερχόμενων οχημάτων. Από δικό μας σφάλμα η μηχανή που στοχεύσαμε προσπέρασε τα φλεγόμενα μπουκάλια και δεν προκλήθηκε τραυματισμός μπάτσου. Ωστόσο, τα ένστολα καθίκια που για δευτερόλεπτα γλίτωσαν πήραν ένα ξεκάθαρο μήνυμα κοιτάζοντας φοβισμένοι την φωτιά που ξέσπασε λίγα μέτρα πίσω τους. Μπροστά τους, θα συναντήσουνε τις νέες επιθέσεις και τους αγώνες που θα συνεχίσουν.

για την διάχυση της αναρχικής φωτιάς"

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis