Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:58 | 08/01/2015

 

Οι αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία που εξαπολύει ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έχουν προκαλέσει ζημιές ή έχουν καταστρέψει 3.222 στόχους από την έναρξή της εκστρατείαςτον περασμένο Αύγουστο. Μεταξύ των στόχων που χτυπήθηκαν είναι 58 άρματα μάχης, 184 οχήματα Χάμβι, 673 θέσεις μάχης και 980 κτίρια ή στρατώνες, ανέφερε ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου συνταγματάρχης Πεζικού Στιβ Γουόρεν είπε ότι δεν είναι σίγουρος αν πολλοί στόχοι καταστράφηκαν ολοσχερώς «αλλά είμαι βέβαιος ότι το μέγεθος της καταστροφής είναι υψηλό. Οι επιδρομές μας είναι εξαιρετικά ακριβείς» όπως είπε. Από την 8η Αυγούστου και έως τις 23:00 χθες Τρίτης (σ.σ. 06:00 ώρας Ελλάδας σήμερα), αεροσκάφη των ΗΠΑ και των συμμάχων τους πραγματοποίησαν συνολικά 1.676 εξόδους εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία και έχουν εξαπολύσει 4.775 βόμβες και πυραύλους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Ο Στιβ Γουόρεν ανέφερε επίσης ότι οι ΗΠΑ και οι συμμαχικές δυνάμεις είχαν πλήξει 3.222 στόχους σε αεροπορικές επιδρομές, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε να πει ποιο είναι το ποσοστό του εξοπλισμού του Ισλαμικού Κράτους που καταστράφηκε. «Για να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να διαθέσουμε σε εσάς τον ακριβή αριθμό των αρμάτων μάχης και των οχημάτων Χάμβι που πιστεύουμε ότι διαθέτει ο εχθρός», είπε. «Δεν θέλουμε όμως ο εχθρός να γνωρίζει πόσα ξέρουμε γι' αυτόν» συμπλήρωσε.

Οι χώρες των οποίων οι δυνάμεις συμμετέχουν στις αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ είναι: Η Αυστραλία, το Βέλγιο, η Βρετανία, ο Καναδάς, η Δανία, η Γαλλία και η Ολλανδία. Στις αντίστοιχες επιδρομές στη Συρία μετέχουν το Μπαχρέιν, η Ιορδανία, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο στους στόχους των τζιχαντιστών που υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν περιλαμβάνονται: 

(1) 58 άρματα μάχης
(2)184 HMMWVs, τα τροχοφόρα οχήματα πολλαπλών χρήσεων γνωστά ως Humvee
(3) 26 θωρακισμένα οχήματα προσωπικού
(4) 303 τεχνικά οχήματα
(5) 394 άλλα οχήματα
(6) 79 όπλα πυροβολικού, αντιαεροπορικά και όλμοι 
(7) 41 πρόχειρες θέσεις στάθμευσης
(8) 11 θέσεις αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών
(9) 16 θέσεις διοίκησης 
(10) 92 σημεία ελέγχου 
(11) 17 σκοπιές
(12) 980 κτίρια ή στρατώνες 
(13) 673 θέσεις μάχης
(14) 52 αποθήκες 
(15) 14 πλοία
(16) 259 πετρελαϊκές υποδομές.

Κανένα αεροσκάφος δεν είναι στον κατάλογο, όπως είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι τα Humvee είναι αμερικανικά οχήματα που δόθηκαν στον ιρακινό στρατό και έπεσαν στα χέρια των τζιχαντιστών, όπως και μερικά από τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Δεν είναι σαφές εάν κάποια από τα άρματα μάχης ήταν επίσης αμερικανικά. Ο Στιβ Γουόρεν είπε επίσης ότι ορισμένα από τα οχήματα χτυπήθηκαν ενώ ήταν σταθμευμένα, ενώ άλλα κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου διευκρίνισε δε ότι τα πλοία που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των στόχων χρησιμοποιήθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος για τη μεταφορά εφοδίων κατά μήκος του ποταμού Ευφράτη.

ΠΗΓΗ: onalert.gr

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis