Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:51 | 17/09/2020

Επειδή πολλοί συνάδελφοι αναρωτιέστε και έχετε θέσει πολλά ερωτήματα σχετικά με τις Συμπληρωματικές (Έκτακτες) Μεταθέσεις του Σεπτεμβρίου, μετά τις αλλαγές που επήλθαν στον Κώδικα Μεταθέσεών μας (π.δ. 100/2003), με τις τροποποιήσεις και αντικαταστάσεις των διατάξεων με το π.δ. 75/2016, σας γνωστοποιώ τα εξής:

- Οι Συμπληρωματικές Μεταθέσεις του Σεπτεμβρίου θα αποφασίζονται (ο αριθμός θέσεων) το Β' Δεκαήμερο Σεπτεμβρίου κάθε έτους και θα πραγματοποιούνται το Γ' Δεκαήμερο Οκτωβρίου κάθε έτους, δηλαδή πολύ σύντομα εντός του προσεχούς ΣαββατοΚύριακου (αφού την Κυριακή έχουμε 20/9/2020).

- Από το 2016 που επήλθαν τροποποιήσεις με τις διατάξεις του άρθρου 8 του π.δ. 75/2016, στο άρθρο 14 του π.δ. 100/03, θα αποφασίζονται από το αρμόδιο Συμβούλιο Μεταθέσεων του ΑΕΑ (Κατώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων) εκτός από Μεταθέσεις συναδέλφων με οργανική θέση Αστυφύλακα, επιπλέον και Μεταθέσεις συνάδελφων με οργανική θέση Ανθυπαστυνόμου

- Αρχιφύλακα (Βαθμοφόρου).

- Οι οργανικές θέσεις έπειτα από το Βαθμολογιο του ν. 3686/08 που υπάρχουν είναι οι κάτωθι:

α) Αστυφύλακων, που ανήκουν οι συνάδελφοι με βαθμό Αστυφύλακα, Υπαρχιφύλακα -με 2 σαρδέλες- (και ανακριτικοι υπαλλήλοι και μη ανακριτικοι υπαλλήλοι) και Αρχιφύλακα -με 3 σαρδέλες- (και ανακριτικοι υπαλλήλοι και μη ανακριτικοί υπαλλήλοι).

β) Ανθυπαστυνόμου - Αρχιφύλακα (Βαθμοφόρου), που ανήκουν οι συνάδελφοι με βαθμό Αρχιφύλακα -με 4 σαρδέλες- (κατόπιν προαγωγικών εξετάσεων ανακριτικοι υπαλλήλοι), Ανθυπαστυνόμου και Υπαστυνόμου Β' και Α' του ν. 3686/08 (προαγωγή με έτη υπηρεσίας βάσει του άρθρου 7 του ν. 3686/08, καθώς και όσοι εχουν προαχθεί σύμφωνα με δικαστικές αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών).

- Οι μεταθέσεις αποφασίζονται με αντικειμενικά κριτήρια (μόρια) από αυτούς που είχαν αρχικά αιτηθεί μετάθεση το Φεβρουάριο του ίδιου έτους.

- Ο αριθμός των θέσεων θα προκύψει σύμφωνα με τις υπηρεσιακές ανάγκες και τις κενές οργανικές θέσεις όπως έχουν προκύψει από τις Τακτικές Μεταθέσεις του ίδιου έτους στις οποίες περιλαμβάνονται και όσες θέσεις έμειναν κενές από συναδέλφους που ακύρωσαν τη μετάθεσή τους.

Ως Αστυνομικό συνδικαλιστικό κίνημα υπενθυμίζουμε ότι, δυστυχώς, λόγω του ν. 4249/2014, το έτος 2014 καταργήθηκαν πανελλαδικα 6.700 κενές οργανικές θέσεις Αστυφύλακων, κάτι που έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη γενικότερη λειτουργία και οργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, κάτι που η παρούσα διοίκηση της Ομοσπονδίας μας, της ΠΟΑΣΥ, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, παλεύει και διεκδικεί την κατάργηση και την επαναφορά όλων αυτών των 6.700 θέσεων με οργανική θέση Αστυφύλακα. Αποτελεί δηλαδή πάγιο αίτημα της ΠΟΑΣΥ η επαναφορά αυτών των 6.700 θέσεων, για να επανέλθει η υπηρεσιακή ισορροπία στο Σώμα και σίγουρα θα επέλθει η δικαίωσή μας.

Εξάλλου, αυτή η αναχρονιστική διάταξη του 2014, οδήγησε με τη σειρά της στην απόγνωση πολλούς συναδέλφους, λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων που επέφερε παντού, ακόμα και σε πολλές Υπηρεσίες, οι οποίες, υπολειτουργούν λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε έμψυχο δυναμικό.

Εξάλλου, η τρέχουσα χρονική συγκυρία με α) την πανδημία του Κορονοϊού COVID - 19, όπου ως Ελληνική Αστυνομία είμαστε ο κύριος φορέας υλοποίησης όλων των νομοθετημάτων για την αντιμετώπισή του, β) η αύξηση της εγκληματικότητας σε κάθε επίπεδο, γ) η συνέχιση πολλών αρμοδιοτήτων που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον ρόλο και τα καθήκοντα ως Οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας (πάρεργα) και δ) το σοβαρό πρόβλημα του μεταναστευτικού - προσφυγικού θέματος, επιβάλλουν, συνολικά, την άμεση ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό γενικότερα της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και τον εκσυγχρονισμό, ειδικότερα, του Οργανογράμματος, που σε πολλές Υπηρεσίες θεωρείται ξεπερασμένο και δεν συμβαδίζει με την εποχή μας.

Η ΗΓΕΣΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΈΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΔΟΘΕΊ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ, ΔΗΛΑΔΉ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΤΥΦΎΛΑΚΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΌΜΩΝ - ΑΡΧΙΦΎΛΑΚΩΝ, ΠΡΟΚΕΙΜΈΝΟΥ ΝΑ ΕΝΊΣΧΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΈΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΎΝ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑΣ ΝΟΜΏΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΊΤΕΡΑ Η ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ

Αντιπρόεδρος ΔΣ ΠΟΑΣΥ

Μέλος ΕΚΑ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis