Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:09 | 10/07/2020

Την άποψη ότι μία μικρή ομάδα επιχείρησε χθες να διαλύσει μια μεγάλη συγκέντρωση, εξέφρασε ο Λευτέρης Οικονόμου.

Μιλώντας στο Mega, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτης εκτίμησε ότι τα χθεσινά επεισόδια προκλήθηκαν καθώς μια μικρή ομάδα «επιχείρησε να διαλύσει μια μεγάλη συγκέντρωση των ΠΑΜΕ και ΑΔΕΔΥ, για το νομοσχέδιο των διαδηλώσεων».

«Αναρχοαυτόνομες ομάδες και μπαχαλάκηδες που ήθελαν να καταστρέψουν το κέντρο και να δολοφονήσουν αστυνομικούς. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε αυτό», τόνισε ο κ. Οικονόμου ο οποίος υπογράμμισε ότι, χθες, βρέθηκε ένας αρκετά μεγάλος αριθμός μολότοφ, που δεν πρόλαβα να χρησιμοποιηθούν. «Αρκετοί από τους συλληφθέντες προέρχονταν από τον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Κάποιοι έχουν ξανά συλληφθεί, παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη και καταδικάστηκαν» πρόσθεσε.

Οικονόμου: Πολύ σοβαρή η καταγγελία των Ειδικών Φρουρών

Αναφορικά με την καταγγελία στην οποία προχώρησαν οι Ειδικοί Φρουροί ότι αστυνομικός απέτρεψε τη σύλληψη κουκουλοφόρου, ο κ. Οικονόμου είπε ότι πρόκειται για «σοβαρή καταγγελία» και υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική προανακριτική διαδικασία. «Εάν επιβεβαιωθεί το γεγονός, είναι τραγικό, θα πρέπει να απασχολήσει ιδιαίτερα τους φορείς» σημείωσε.

«Ιστορική ημέρα η χθεσινή»

Τέλος, ο Λευτέρης Οικονόμου, χαρακτήρισε προοδευτικό το νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις αλλά και ιστορική τη χθεσινή ημέρα. «Τη δουλειά της Αστυνομίας δεν την φορτώνεται κανένας. Θα υπάρχει ένας υπεύθυνος σε κάθε συγκέντρωση και ένας διαμεσολαβητής από πλευράς Αστυνομίας, για να ρυθμιστούν από κοινού τα θέματα του συνέρχεσθαι. Η Αστυνομία δεν είναι απέναντι στους πολίτες. Η Αστυνομία προστατεύει τους πολίτες και τα συνταγματικά τους δικαιώματα. Η Αστυνομία έχει υποχρέωση να διασφαλίσει όσους θέλει να διαδηλώσουν» τόνισε.

Πηγή: iefimerida.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ειδική Έκπτωση στα ασφάλιστρα αστυνομικών από την idirect.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis