Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
polic
15:15 | 30/05/2022

Ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα η δίκη του Εβρίτη Αστυνομικού ο οποίος μαζί με την σύντροφό του τον περασμένο Δεκέμβρη συνελήφθησαν στην Τουρκία με την κατηγορία ότι μπήκαν εντός απογορευμένης περιοχής.

Στην ακροαματική διαδικασία δεν παρέστησαν οι 2 κατηγορούμενοι που επέστρεψαν στην Ελλάδα μετά την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα με ποινή 50 χιλιάδων λιρών. Το δικαστήριο ανέβαλε την ακροαματική διαδικασία, αποφασίζοντας να περιμένει την απάντηση στις έγγραφες επιστολές που γράφτηκαν στο εξωτερικό για να λάβει τις καταθέσεις των κατηγορουμένων.

Μετά την ολοκλήρωση όμως της έρευνας  της Γενικής Εισαγγελίας Αδριανούπολης, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, σε βάρος του  αστυνομικού και της κοπέλας του το κατηγορητήριο έγινε δεκτό στο 5ο Πρωτοδικείο Κακουργημάτων. Σε βάρος τους σχηματίστηκε μήνυση με την κατηγορία της «εισόδου σε στρατιωτική απαγορευμένες ζώνη», με αίτημα φυλάκισης από 2 έως 5 χρόνια.

Να σημειωθεί πως δεν είχαν βρεθεί εγκληματικά στοιχεία από την εξέταση των κινητών τηλεφώνων του ζευγαριού και του ψηφιακού υλικού σε αυτά στο Τμήμα Καταπολέμησης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Επαρχιακού Αστυνομικού Τμήματος. 

Υπενθυμίζεται ότι στην κατάθεσή του ο Αστυνομικός είχε αναφέρει: "Στις 5 Δεκεμβρίου και ώρα 14:00 μαζί με την φίλη μου την Αθηνά, εισήλθαμε από την Ελλάδα στην Τουρκία από την συνοριακή πύλη του Παζάρκουλε για ψώνια και για βόλτα. Σκοπός της άφιξής μας στην Ανδριανούπολη, ήταν να ταξιδέψουμε και να ψωνίσουμε με την κοπέλα μου. Αφού φτάσαμε στο κέντρο της Αδριανούπολης, καθίσαμε για λίγο σε μια καφετέρια και μετά μαζί με την φίλη μου πήγαμε σε ένα εμπορικό κέντρο και φάγαμε. Όταν άρχισε να σκοτεινιάζει αποχωρήσαμε από το εμπορικό κέντρο. Kαθώς είχε σκοτεινιάσει επιστρέφαμε στην Ελλάδα και αφού έγραψα στο τηλέφωνο μου τον προορισμό ξεκινήσαμε. Καθώς το μέρος όπου εργάζομαι και μένω είναι πιο κοντά στη συνοριακή πύλη των Υψάλων, θα βγαίναμε από εκεί και γράφοντας το στο GPS πήραμε το δρόμο για την Κεσσάνη. Συνεχίσαμε όπου μας πήγαινε το GPS. Μετά από κάποιο διάστημα είχε σκοτεινιάσει εντελώς και ενώ συνεχίζαμε σε ένα χωματόδρομο βγήκαν μπροστά μας στρατιώτες οι οποίοι μας σταμάτησαν και ζήτησαν από μένα και από τη φίλη μου τα διαβατήρια. Μας κατέβασαν από το αυτοκίνητο και προχωρώντας μαζί μου με ένα φακό μου έδειξαν μία κόκκινη πινακίδα λέγοντας μου πως πρόκειται για απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. Αλλά επειδή εγώ δεν είδα οποιαδήποτε πινακίδα απαγόρευσης εισόδου σε στρατιωτική περιοχή και επειδή αυτή που μου δείξανε ήταν μακριά, δεν πιστεύω πως εισήλθαμε σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, καθώς μας σταμάτησαν πριν την πινακίδα".

Πηγή:  e-evros.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis