Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:44 | 18/02/2021

Ξεκίνησε σήμερα η δίκη των περίφημων ληστών με το καλάσνικοφ που δεν δίστασαν να πυροβολήσουν σε βάρος ιδιοκτητών εταιρείας ανακύκλωσης στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης, ενώ είχαν εισβάλει και σε μία επιχείρηση ψιλικών και καπνικών προϊόντων στο Ωραιόκαστρο, καθώς και στα ΕΛΤΑ Λαγκαδά.

Οι κακοποιοί έδρασαν από τον Ιούνιο έως την παραμονή των Χριστουγέννων του 2019. Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται, όταν αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν δύο ομογενείς, 38 και 44 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι σήμερα κάθονται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.

 

"Η μάσκα του παππού"

Χαρακτηριστικό σε όλες τις ληστείες που διέπραξαν οι δύο δράστες, είναι ότι ο ένας κρατούσε πιστόλι και ο άλλος καλάζνικοφ, ενώ ο πρώτος φορούσε κουκούλα full face και ο δεύτερος μάσκα σιλικόνης, στην οποία απεικονιζόταν ένας ηλικιωμένος, γνωστή ως "Η μάσκα του παππού".

Στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους τα μέλη της συμμορίας για τη μετάβασή τους στους τόπους τέλεσης των ληστειών χρησιμοποιούσαν οχήματα που είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο, τοποθετώντας πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

 

Πως έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας

Οι δράστες τα Χριστούγεννα του 2019 προσέγγισαν εταιρεία ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων στη Νεοχωρούδα, όπου ο 37χρονος αφαίρεσε με την απειλή πιστολιού εισπράξεις της επιχείρησης ύψους 13.000 ευρώ και στη συνέχεια πυροβόλησε δύο φορές εκφοβιστικά στον αέρα, ενώ ο 43χρονος πυροβόλησε μία φορά προς την κατεύθυνση έτερου υπαλλήλου χωρίς να προκύψει τραυματισμός.

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η δίκη των ληστών με τα καλάσνικοφ - Πως έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας

Έπειτα από άμεσες ενέργειες αστυνομικών τα μέλη της συμμορίας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν λίγες ώρες αργότερα στην περιοχή της Σταυρούπολης, ενώ κατά την ακινητοποίησή τους προέβαλαν σθεναρή αντίσταση.

Πηγή:  thetoc.gr  με πληροφορίες από ΕΡΤ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis