Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΜΟΓΕΛΟ
21:14 | 04/08/2022

Περιφερειακό Δίκτυο Νοτίου Αιγαίου για την πρόληψη και αντιμετώπιση της κακοποίησης των παιδιών δημιουργεί η Περιφέρεια Ν.Αιγαίου.

Υπό το πρίσμα των γεγονότων που έχουν αφυπνίσει την κοινή γνώμη αναφορικά με το φαινόμενο της κακοποίησης των παιδιών και στο πλαίσιο του Συμφώνου συνεργασίας που πρόσφατα υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστα Γιαννόπουλο, η Περιφέρεια αναλαμβάνει, σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού», την πρωτοβουλία να δημιουργήσει ένα Περιφερειακό Δίκτυο για την πρόληψη και αντιμετώπιση των περιστατικών κακοποίησης παιδιών στην περιοχή του Νοτίου Αιγαίου καθώς και την υποστήριξη και φροντίδα των παιδιών-θυμάτων.

Διαβάστε επίσης

Η πρωτοβουλία αυτή, που συζητήθηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη και του κ. Γιαννόπουλου σε τηλεδιάσκεψη, εντάσσεται στην πανελλαδική εκστρατεία «Μένει Μυστικό», πρώτος σταθμός της οποίας επιλέχθηκε από τον Οργανισμό να είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της πρόσφατης μεν αλλά πολύ παραγωγικής ήδη συνεργασίας. Η εκστρατεία ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Κατά τη σύσκεψή τους, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στις υπάρχουσες δομές που έχει δημιουργήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπως τον ξενώνα για κακοποιημένες γυναίκες, τον ξενώνα ογκολογικών ασθενών και τη δομή για συνοδούς ασθενών, καθώς και τη δομή που ετοιμάζεται για ψυχικά νοσήματα, που τίθενται στη διάθεση του Δικτύου του οργανισμού για τη φροντίδα όσων έχουν ανάγκη.

«Μία συνεργασία που δεν μένει στις υπογραφές είναι αυτή της Περιφέρειας με ‘Το Χαμόγελο του Παιδιού’. Αξιοποιούμε την 25χρονη δραστηριοποίηση του Οργανισμού ενάντια στα φαινόμενα κάθε μορφής βίας προς τα παιδιά, την πολυετή εμπειρία του και το ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών, που διαθέτει. Το Περιφερειακό Δίκτυο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της κακοποίησης των παιδιών στο Νότιο Αιγαίο είναι ένα σχέδιο, στο οποίο βάζουμε όλη μας την αγάπη και φροντίδα και θεωρούμε ότι η συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων, η συνένωση δυνάμεων και ο συντονισμός των υπηρεσιών είναι βασικές προϋποθέσεις για την επιτυχία του», δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με την πολύ σημαντική νέα συνεργασία μας με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με στόχο τη δημιουργία Περιφερειακού Δικτύου Νοτίου Αιγαίου για την πρόληψη και αντιμετώπιση της κακοποίησης των παιδιών, υπό τον συντονισμό της Περιφέρειας και με την ενεργό συμμετοχή όλων των συναρμόδιων θεσμικών φορέων. Κοινός στόχος είναι να ολοκληρωθούν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να τεθεί σε εφαρμογή, όσο το δυνατόν συντομότερα, η λειτουργία του Δικτύου».

Το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που συνυπέγραψαν τον περασμένο Δεκέμβριο, είναι ενεργό με ενέργειες που έχουν τρέξει στα προγράμματα Amber Alert Hellas για παιδιά που έχουν εξαφανιστεί.

Πηγή: ertnews.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis