Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:29 | 02/03/2016

Ο ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Philip Breedlove κατηγόρησε τη Ρωσία και τη Συρία ότι βρίσκονται πίσω από τη μαζική έξοδο των προσφύγων ως «όπλο» εναντίον της Δύσης.

 

 

 

 

Οπως σημείωσε, οι μαζικοί βομβαρδισμοί των μη στρατιωτικών στόχων φαίνεται πως δεν εξυπηρετούν κανέναν άλλο σκοπό από την αποδυνάμωση της Ευρώπης, δημιουργώντας ένα τεράστιο και συνεχές, κύμα των ανθρώπων απελπισμένων για τροφή, στέγη και ασφάλεια.

«Η Ρωσία μαζί με το καθεστώς του Άσαντ σκόπιμα μετατρέπουν σε όπλο την μετανάστευση σε μια προσπάθεια να κατακλύσουν τις ευρωπαϊκές δομές και να διαλύσουν την Ευρώπη» τόνισε ο Breedlove μιλώντας στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας στις ΗΠΑ.

Ο Breedlove υπογράμμισε ότι η αεροπορική εκστρατεία έξι μηνών της Ρωσίας και η χρήση από την κυβέρνηση της Συρίας αυτοσχέδιων βομβών βαρέλια κατά αμάχων, αποτελούν απόδειξη ότι οι δύο χώρεςπροσπαθούν να δημιουργήσουν μια μαζική μετακίνηση πληθυσμών.

Οπως πρόσθεσε η προσφυγική κρίση χρησιμοποιείται επίσης για να αποσπάσουν την προσοχή των δυτικών δυνάμεων από την πρωταρχική αιτία της κρίσης, καθώς παλεύουν με τεράστιους αριθμούς ανθρώπων που φθάνουν.

«Τα αδιάκριτα όπλα που χρησιμοποιούνται τόσο από τον Ασαντ όσο και από τις ρωσικές δυνάμεις - δεν μπορώ να βρω κανένα άλλο λόγο από το ότι χρησιμοποιούνται για να προκαλέσουν την μετακίνηση των προσφύγων και αν τους κάνουν το πρόβλημα κάποιου άλλου», τόνισε.

 

 

http://www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis