Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:19 | 16/07/2020

Με την υπ' αριθ. 6500/2/5-οθ' Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως επανέρχεται το καθεστώς της εσώκλειστης διαμονής και σίτισης των Δοκίμων Υπαστυνόμων της Σχολής Αξιωματικών.

Σύμφωνα με το Άρθρο 1 της εν λόγω Υ.Α. μόνο: «Οι Δόκιμοι Υπαστυνόμοι της Δ΄ τάξης της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το δεύτερο εξάμηνο, δύνανται, μετά τη λήξη του ημερήσιου προγράμματος εκπαίδευσης να εξέρχονται, να διαμένουν και να σιτίζονται εκτός της Σχολής».

Δεν πέρασε πολύ καιρός από τότε που ήμουν κι εγώ Δόκιμος Υπαστυνόμος, οπότε καταλαβαίνω πως αισθάνονται όλοι αυτοί οι συνάδελφοι σήμερα.

Πού πήγαν οι συζητήσεις και το όραμα να συμμετέχουν οι σπουδαστές Δόκιμοι Υπαστυνόμοι σε προγράμματα Erasmus, ακόμα και να ανήκει η Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στο Υπουργείο Παιδείας ως Ανώτατο Πανεπιστήμιο με πτυχίο που θα αναγνωρίζοταν χωρίς κανένα πρόβλημα από όλα τα Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Ποσό διαφορετικές αντιλήψεις κυριαρχούν σήμερα;

Δυστυχώς κάποιοι ξεχνάνε ότι Ελληνική Αστυνομία είναι κομμάτι της κοινωνίας, ανήκει και πρέπει να είναι μαζί με την κοινωνία.

Όχι απομονωμένη, όχι περιτοιχισμένη.

Νίκος Κορομηλάς
Γενικός Γραμματέας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής
Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Ιδρυτικό μέλος Μ.ΠΡ.Ο.Σ.Τ.Α.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis