Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:22 | 06/10/2015

Νέο ειδικό μισθολόγιο για τους στρατιωτικούς ,αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για την υπηρεσιακή κατάσταση, την ιεραρχία και τις προαγωγές, καθώς και τις μεταθέσεις και τις τοποθετήσεις των στελεχών σε θέσεις ευθύνης και πολλά άλλα ανακοίνωσε μέσω της ομιλίας του στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος.

Τι είπε πρώτα απ΄ όλα όμως για την απόφαση του ΣτΕ:


“…είχα δηλώσει ότι στόχος είναι η άμεση εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την απόδοση της δικαιοσύνης σε σχέση με τις περικοπές στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Προσπαθήσαμε μέχρι τελευταία μέρα. Στόχος μας είναι, λοιπόν, να τακτοποιήσουμε άμεσα αυτόν τον ανοιχτό λογαριασμό. Ήδη τα χρήματα έχουν αποδεσμευθεί από εξοπλισμούς και βρίσκονται στο Υπουργείο των Οικονομικών, προκειμένου να αποδοθούν στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη μας”.

Κατά τ΄ άλλα στην ομιλία του είπε:
 
•”Από τις πρώτες αποφάσεις που πήραμε ήταν η άμεση χορήγηση των προβλεπομένων ημερών εκτός έδρας του Νομού Έβρου και των νησιών του Αιγαίου σε εφαρμογή του Π.Δ. 200/1993. Αυτό έγινε πραγματικότητα”.
 
•”Αναγνωρίζοντας αυτούς που «φυλάνε τις Θερμοπύλες» και φροντίζουν την εθνική κυριαρχία και την εθνική αξιοπρέπεια, αυτούς που συμπαραστέκονται στους ακρίτες μας στις έκτακτες καταστάσεις και στις φυσικές καταστροφές, δηλώνω ότι η πρώτη απόφαση θα αφορά την απόδοση του επιδόματος παραμεθορίου. Ήδη έχει εκτελεστεί το μεγαλύτερο μέρος από αυτή”.
 
•”Μελετούμε την περίπτωση καθιέρωσης νέου ειδικού μισθολογίου για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Το σημαντικότερο είναι το φρόνημα και η ψυχή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Σας βεβαιώ ότι η ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων κατοχυρώνεται από την ποιοτική υπεροχή του προσωπικού μας. Γι’ αυτό ο παράγοντας άνθρωπος αποτελεί για τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση την πρώτη προτεραιότητα. Προς τούτο άλλωστε η ενίσχυση της αξιοκρατίας και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων υπήρξε και θα παραμείνει φάρος της πολιτικής μας για το ανθρώπινο δυναμικό.
 
•”…έχει δρομολογηθεί η αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για την υπηρεσιακή κατάσταση, την ιεραρχία και τις προαγωγές, καθώς και τις μεταθέσεις και τις τοποθετήσεις των στελεχών σε θέσεις ευθύνης, η καθιέρωση αρχών ισότητας και διαφάνειας στις τοποθετήσεις και στις μεταθέσεις των στρατευμένων, οι οποίες ήδη καλύπτονται από υπουργική απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη και κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, και η λήψη μέτρων βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσής τους”.
 

 
•”Ιδιαίτερη μέριμνα έχει ληφθεί για την καθιέρωση του νέου θεσμικού πλαισίου για την επαγγελματική εξέλιξη των υπαξιωματικών, καθώς και την αναβάθμιση της εκπαίδευσής τους σύμφωνα με διεθνή πρότυπα. Επίσης, εξετάζεται η θέσπιση εθελοντικής στράτευσης των γυναικών και παράλληλα θα συνεχίσουμε τις ρυθμίσεις θεμάτων που αφορούν τη στρατολογική τακτοποίηση των ανυπότακτων”.
 
•”Θεσπίζουμε καθορισμένη διάρκεια θητείας των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων: δύο συν ένα έτη. Επενδύουμε στην εξωστρέφεια των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω συνεργασίας με την ακαδημαϊκή κοινότητα σε προγράμματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των στελεχών. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για την αναβάθμιση των κοινωνικών παροχών στα στελέχη σε θέματα όπως υπηρεσίες υγείας, οικιστική εξυπηρέτηση, ευνοϊκοί όροι στις τραπεζικές υπηρεσίες. Ήδη συνάψαμε συμφωνία και κάθε στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων έχει μία τραπεζική κάρτα με ειδικά προνόμια”.

 

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis