Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:23 | 04/01/2022

Αν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας και όλοι όσοι εξυπηρετούνται βαθμολογικά μέσω αυτής είχε ένα μικρό έστω ίχνος δίκαιης σκέψης και αποφάσεων δεν θα ασχολούταν καν με το βαθμολόγιο που αφορά τα ΤΕΜΑ και την εξέλιξη των Αξιωματικών που προέρχονται από αυτά.

Το μόνο θέμα που έπρεπε να ασχοληθεί είναι η 1η Σειρά Πανελληνίων και οι αδικίες που επέφερε αυτό το σύστημα σε Αξιωματικούς οι οποίοι αφού Υπηρετήσαμε την Πατρίδα στην συνέχεια πήγαμε στην Ελληνική Αστυνομία.

Δώσαμε εξετάσεις και γίναμε Αρχιφύλακες σε μια εποχή που οι γνώσεις ενός Αρχιφύλακα ήταν σημαντικές μιας και περνούσαμε από δύσκολες εξετάσεις και φοιτούσαμε στην Σχολή για ένα ολόκληρο χρόνο. Και μετά πρόλαβε ο χρόνος μαζί με τις αποφάσεις εκείνης της εποχής να αδικήσει κατάφορα κάποιους από εμάς.

Έτσι μπαίνοντας στην ΣΑΕΑ με το σύστημα των Πανελληνίων ( για πρώτη φορά εφαρμογή) όσοι είμαστε γεννηθέντες από το 1962 εως το 1966 με μαθηματική ακρίβεια δεν θα γίνουμε καν Αστυνομικοί Διευθυντές στον βαθμό όπως προχωρούν οι κρίσεις των Αξιωματικών.

Δηλαδή θα έρθει μια ωραία ημέρα που θα είμαστε Επικεφαλής σε μέτρα και θα μας έρθει η Αποστράτευση ενώ έχουμε εργαστεί κατά πολύ περισσότερο απ όλους και μάλιστα σε όλους τους βαθμούς για να φτάσουμε ως εδώ.

Αυτό το μεγάλο πρόβλημα δεν ήθελε ποτέ η Πολιτεία να το λύσει διότι η ΠΟΑΞΙΑ ουδέποτε το έθεσε.

Δηλαδή εμείς θα " αφιερώσουμε" την δουλειά μας στον βωμό της εξέλιξης των υπολοίπων ομοίων μας. Πρωτοφανές και απαράδεκτο γεγονός. Ήδη φέτος εν ετη 2022 θα κάνουν Αίτηση για παραμονή ενός ακόμη έτους στο Σώμα οι Συνάδελφοι της Σειράς μας που γεννήθηκαν το 1962 και είναι ακόμη Αστυνομικοί Υποδιευθυντές οδεύουντας στον 7ο χρόνο στον βαθμό. Με τις Κρίσεις όπως γίνονται δεν προβλέπεται να γίνουν ούτε όσοι γεννήθηκαν το 1963 ούτε βέβαια όσοι γεννηθήκαμε το 1964 και φυσικά κινδυνευουν και όσοι γεννήθηκαν το 1965 και ίσως και το 1966 ακόμη.

Για όλα έχουν προβλεφθεί λύσεις στην προαγωγή των Αξιωματικών ΣΑΕΑ πλην της αδικίας εναντίον μας. Φυσικά όταν ως Συνδικαλιστής ήθελα να φέρω το θέμα στην ατζέντα όλα τα χρόνια της παρουσίασης μου στην ΠΟΑΞΙΑ κανείς δεν άκουγε διότι είχε ακριβώς διαφορετικά συμφέροντα.

Η υποκρισία λοιπόν περισσεύει όταν κόπτονται κάποιοι για την εξέλιξη των Αξιωματικών ΣΑΕΑ και καταγγέλλουν δήθεν το Βαθμολόγιο ΤΕΜΑ που ήδη ψηφίστηκε και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να το καταγγέλλουν εκ των υστέρων. Η μόνη ειλικρινής προσπάθεια είναι αυτή που δεν έγινε ποτέ και πρέπει να γίνει έστω και τώρα την τελευταία ώρα διότι γι αυτό υπάρχει η ΣΑΕΑ διαχρονικά.

Οι Αξιωματικοί της ΣΑΕΑ να γινόμαστε όλοι τουλάχιστον Αστυνομικοί Διευθυντές στον βαθμό και όχι να θυσιαστούμε εμείς για να γίνουν οι όμοιοι μας Ταξιαρχοι και Υποστράτηγοι.

Εκτός την ΠΟΑΞΙΑ που ποτέ δεν θέλησε να ασχοληθεί με το θέμα πρέπει να το δει το Υπουργείο μας δια του νέου Υπουργού μιας και είναι βέβαιο ότι για τι θέμα αυτό ουδέποτε πήγε πρόταση για να την προωθήσει κάποιος Υπουργός κατά το παρελθόν.

Θέμης Καλαμάτας

Αστυνομικός Υποδιευθυντής

1ης Σειράς Πανελληνίων Εξετάσεων.

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis