Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
TOYRKIA
21:44 | 30/05/2022

Με την Τουρκία να συνεχίζει την άσκηση «ΕΦΕΣ» που ως κύριο αντικείμενο έχει τις αποβατικές ενέργειες έχοντας στο πλευρό της χώρες όπως το Αζερμπαϊτζάν και η Αλβανία, της οποίας μάλιστα ο υπουργός Άμυνας αναμένεται στην Αθήνα, η Άγκυρα έδωσε στην δημοσιότητα νέο βίντεο με αποβάσεις στρατιωτών της.

«Το Αζερμπαϊτζάν δεν ετοιμάζεται για αποβάσεις στο Τουρκμενιστάν είναι προφανές ότι εκπαιδεύεται σε συμμαχικό επίπεδο με την Τουρκία κατά της Ελλάδας. Ο TAP περνάει από την Ελλάδα. Να περάσουμε επί του πρακτέου για να μην έχουμε άλλη Κωνσταντινούπολη» υπογράμμισε ο διεθνολόγος Γιώργος Φίλης.

Οι συμμαχίες αυτές κάνουν τον Ερντογάν να θυμάται το κατακτητικό κρεσέντο του Μωάμεθ.

«Όπως ξέρετε ο Μωάμεθ ο Πορθητής δεν ήταν μόνο ο κατακτητής της Κωνσταντινούπολης. Κατέκτησε επίσης την Σερβία, την Πελοπόννησο, την Αθήνα, την Βλαχία, την Μολδαβία, την Βοσνία την Ερζεγοβίνη και την Αλβανία» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ως συνεχιστές του Τσιγάντε, του Καλλίνσκη και των συμπολεμιστών τους, τους διαβεβαιώνουμε ότι όποιος παίζει με την Ιστορία των Ελλήνων, θα μας βρει απέναντί του. Θα βρει απέναντί του τη φωτιά και το ατσάλι των Όπλων μας και θα πληρώσει πολύ ακριβά το τίμημα της αποκοτιάς του» σημείωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Όλα αυτά λίγες ώρες αφότου είχε κάψει και τις τελευταίες γέφυρες επικοινωνίας με την Αθήνα με τον Ταγίπ Ερντογάν να δείχνει εμμονή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου το Βερολίνο καλεί Ελλάδα και Τουρκία να τα βρουν χωρίς να παίρνει θέση για τις άκρως επιθετικές δηλώσεις της Άγκυρας.

«Παρακολουθούμε με προσοχή τις εξελίξεις και απευθύνουμε έκκληση να υπάρξει συνεννόηση με διάλογο ειδικά στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και ανάμεσα σε εταίρους της Συμμαχίας» υποστήριξε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας Κριστιάνε Χόφμαν.

Στο Αιγαίο ωστόσο η τουρκική Πολεμική Αεροπορία προχώρησε και το πρωί σε μια ακόμα υπερπτήση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος της να πετά 19.000 πόδια πάνω από την νησίδα Κανδελιούσσα.

«Εμείς είμαστε διαρκώς στην θάλασσα και αποτρέπουμε όπως προβλέπει το διεθνές δίκαιο την παραβίαση των θαλασσίων συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Στην Κύπρο είναι σε εξέλιξη η άσκηση «Αγαπήνωρ» με ισραηλινούς κομάντος να φτάνουν στη μεγαλόνησο με αρματαγωγό του Ελληνικού στόλου, ενδυναμώνοντας έτσι την συμμαχία Αθήνας – Τελ Αβίβ απέναντι στον τουρκικό αναθεωρητισμό.

 

www.megatv.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis