Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:14 | 08/05/2018

Σε 14 συλλήψεις για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας προχώρησε το πρωί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά από εντάλματα σύλληψης του ειδικού εφέτη ανακριτή για την τρομοκρατία.

Πρόκειται για 13 Έλληνες και έναν Αλβανό (ένδεκα άνδρες και τρεις γυναίκες).

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κακοποιοί έβγαλαν πιστόλι σε Αστυνομικούς - Περιστατικό για πολύ γερά νεύρα


Όπως έγινε γνωστό, οι κατηγορούμενοι κατέθεταν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό, στον οποίο, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, φέρεται ότι εμπλέκεται ο κρατούμενος των φυλακών για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, Κ. Γιατζόγλου, που είχε συλληφθεί για την υπόθεση αποστολής παγιδευμένου δέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Αυτός ο λογαριασμός είχε ανοιχτεί με πλαστή ταυτότητα.

 [custom:google-ads]

Τα ονόματα των 14 συλληφθέντων προέκυψαν από τη συνεχιζόμενη έρευνα του ειδικού εφέτη ανακριτή, με την συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής.

Όπως λένε αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, η υπόθεση είναι σοβαρή, καθώς είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνονται άτομα για καταθέσεις στο λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο», ενώ πιθανότατα θα υπάρξει και συνέχεια, καθώς οι 14 συλληφθέντες δεν ενεργούσαν από μόνοι τους, αλλά κατόπιν εντολών από άγνωστα άτομα, τα οποία αναζητούνται.

Σύφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, τα ποσά που κατέθεταν οι κατηγορούμενοι ήταν συνήθως μικρά κάθε φορά, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής το συνολικό ποσό που έχει διακινηθεί μέσω του συγκεκριμένου λογαριασμού.

 Κάποιοι από τους συλληφθέντες έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για ποινικά αδικήματα.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη το Policenet.gr θα επανέλθει  με νέα ανάρτηση.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis