Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
α
13:59 | 01/07/2022

Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται για ηθική αυτουργία σε βαθμό κακουργήματος και για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ η Ελένη Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος.

Η παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος κατ΄εξακολούθηση αφορά τις πιέσεις και παρεμβάσεις που άσκησε ο κ. Παπαγγελόπουλος στους εισαγγελείς Ελένη Ράικου, που είχε χειριστεί πριν την Ελένη Τουλουπάκη το φάκελο Novartis, και παραιτήθηκε πριν την ενοχοποίηση των πολιτικών προσώπων, αλλά και για τις παρεμβάσεις του στους εισαγγελείς Παν. Αθανασίου για φορολογικούς ελέγχους στον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζο πριν τον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες, όπως και για τις παρεμβάσεις του στην εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη για την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Διαβάστε επίσης

Ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται και για τη μη αμελητί διαβίβαση στη Βουλή, το 2017, καταγγελιών σε βάρος Κουρουμπλή-Ξανθού ότι δεν τιμολόγησαν φάρμακα για να ρίξουν την τιμή τους.

Η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη παραπέμφθηκε με οριακή πλειοψηφία 3-2 να δικαστεί για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας που αφορά στη δικογραφία Ξανθού-Κουρουμπλή.

Σημειώνεται ότι τα περί παραπομπής τους για την υπόθεση Novartis είχαν διαρρεύσει από δικαστικές πηγές, χθες το βράδυ, και αναδημοσιεύτηκαν στο σύνολο των μέσων ενημέρωσης.

iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis