Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:00 | 31/07/2017

Τώρα και επιβολή προστίμων στους παραβάτες από τη Δημοτική Αστυνομία Βέροιας! Μετά από μια περίοδο ενημέρωσης των κατοίκων των Δημοτικών Διαμερισμάτων και των τοπικών Κοινοτήτων, με σκοπό την αποτροπή της ανεξέλεγκτης ρίψης οικιακών λυμάτων και βοθρολυμάτων σε τσιμενταύλακες, σε μια επιχειρούμενη προσπάθεια να υπάρξει βελτίωση των συνθηκών ζωής – υγιεινής στον τόπο που κατοικούν, η υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας προχωρά πλέον και επί... του πρακτέου! Δηλαδή, στην επιβολή όλων των νόμιμων κυρώσεων που προβλέπει ο κανονισμός καθαριότητας του Δήμου και ο ποινικός κώδικας στους παραβάτες.

[custom:google-ads]

Ήδη το πρώτο πρόστιμο (το οποίο κυμαίνεται από 50 € έως και 200 €), «έπεσε» την Τετάρτη σε κάτοικο του Διαβατού, ο οποίος και είχε «φροντίσει» μέσω ενός σωλήνα να διοχετεύει τα νερά της κουζίνας της οικίας του σε παρακείμενο τσιμενταύλακα και να ρυπαίνει, ύστερα από επιτόπιο έλεγχο που διενεργήθηκε από υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας, με επικεφαλής τον προϊστάμενο της υπηρεσίας Μπάμπη Καπουρτίδη.

Κατόπιν τούτου ο παραβάτης έδειξε να συμμορφώνεται καταλλήλως, ενώ οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας είχαν και συνέχεια την Πέμπτη και την Παρασκευή σε περιοχές της Ν. Νικομήδειας και του Αγίου Γεωργίου, με σκοπό να εντοπιστούν άτομα που ρυπαίνουν και δημιουργούν ακαλαίσθητες εικόνες και εστίες βρωμιάς, επιβάλλοντας σ' αυτά πρόστιμα και προβαίνοντας σε μηνύσεις. Δείχνοντας αποφασισμένη, αν όχι να εξαλείψει, να περιορίσει αυτό το φαινόμενο της ρύπανσης, που ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη.

Γι' αυτό, λοιπόν, εφιστάται η προσοχή στους κατοίκους των Δημοτικών Διαμερισμάτων και των τοπικών Κοινοτήτων πάνω στο ζήτημα αυτό, γιατί πλέον η Δημοτική Αστυνομία δεν... αστειεύεται.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης

www.imerisia-ver.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis