Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:30 | 03/01/2022

Ο Χουλουσί Ακάρ, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, φαίνεται πως το’ χει πάρει «σκοινί – κορδόνι» να προκαλεί την Ελλάδα με κάθε ευκαιρία.

Παράλληλα όμως αποκαλύπτει πόσο πολύ ενοχλεί την γειτονική χώρα ακόμη και αυτή η ύπαρξη του Καστελλόριζου. Η ρητορική, γνωστή: «Το Καστελλόριζο απέχει μόλις λίγα μέτρα από την Τουρκία…». Το είχε αναφέρει – κατά παράβαση κάθε έννοιας Διεθνούς Δικαίου – και το τουρκικό ΥΠΕΞ στα τέλη του 2020 αναφέροντας σε επίσημη ανακοίνωση πως «Καμία κύρωση δεν πρόκειται ποτέ να κάνει την Τουρκία να απεμπολήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Καστελλόριζο…».

Τώρα όμως το υπουργείο Άμυνας του Ακάρ προχωρά ένα βήμα ακόμη, σε μια συγκεκαλυμένη απειλή.

Συγκεκριμένα βίντεο που ανήρτησε το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, δείχνει αρχικά τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Χουλουσί Ακάρ στις 24 Δεκεμβρίου πως το Καστελόριζο είναι σε απόσταση 1.950 μέτρων από την Τουρκία και οι σπουδαστές της ακαδημίας Πολέμου μπορούν να φτάσουν εκεί κολυμπώντας.

Στη συνέχεια δείχνει χάρτη με τα τουρκικά παράλια και το Καστελλόριζο και ακολουθούν Τούρκοι σπουδαστές να κολυμπούν.

Ακάρ - Καστελλόριζο

Μόλις χθες ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να… ανεχτεί τις τελετές εορτασμών που γίνονται στη Σάμο, την Ικαρία και τις Οινούσσες.

Αυτά τα νησιά «βρίσκονται μέσα στο στόμα μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Χουλουσί Ακάρ.

Πηγή: onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis