Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:35 | 04/12/2014

 

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. μετά την απορριπτική απόφαση από το Δικαστήριο του αιτήματος για εκπαιδευτική άδεια του Νίκου Ρωμανού και τα επεισόδια προχθές έξω από το Πολυτεχνείο στην Αθήνα.

Για σήμερα, μάλιστα, η χθεσινή συνέλευση στο Αναρχικό Αντιεξουσιαστικό Στέκι «Άτακτον» στην οδό Άστιγγος αποφάσισε σήμερα στην Πάτρα να πραγματοποιηθεί νέα πορεία αλληλεγγύης στον «σύντροφο Ν. Ρωμανό και τους τρεις συντρόφους απεργούς πείνας» με αφετηρία το Παράρτημα στις 6 μ.μ..

Πληροφορίες του PatrasTimes, αναφέρουν πως ήδη στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας έχουν «κοπεί» ρεπό και ανακληθεί άδειες και όλοι οι αστυνομικοί βρίσκονται σε επιφυλακή, με φόντο, φυσικά, το ερχόμενο Σάββατο και την κορύφωση των εκδηλώσεων – διαμαρτυριών στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, οι οποίες θα έχουν ως αφετηρία το πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου.

Σύνθημα των αντιεξουσιαστών «Όλοι στους δρόμους να τσακίσουμε τον τσαμπουκά του κράτους – Αλληλεγγύη στο σύντροφό μας Νίκο Ρωμανό», ενώ να σημειωθεί πως αμέσως μετά τη σημερινή πορεία, θα ακολουθήσει συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας στην πλατεία Όλγας.

Ανακοίνωση για τη σημερινή κινητοποίηση εξέδωσε και το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, οι οποίοι καλούν τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετάσχουν στην πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός του για τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματά του. Καταδικάζουμε την εκδικητική στάση της κυβέρνησης απέναντί του, η οποία έχει την πολιτική και ηθική ευθύνη για τυχόν θανατηφόρα επιδείνωση της υγείας του».

http://www.patrastimes.g1551151

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis