Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:24 | 06/02/2022
Μία νέα, έξυπνη λειτουργία των iPhone μπορεί να αποτρέψει καταστροφικές επιθέσεις από χάκερ.
 
Τα τηλέφωνα πλέον χρησιμοποιούνται με ποικίλους τρόπους, πέρα από την τηλεφωνική επικοινωνία, και έτσι αποθηκεύουν διαφόρων ειδών προσωπικές πληροφορίες, απόρρητες ή μη. Συνεπώς, η προστασία των δεδομένων που βρίσκονται σε ένα τηλέφωνο είναι σημαντική.
 
Θα έχετε δει τους κωδικούς επιβεβαίωσης στο τηλέφωνό σας, σε πληθώρα εφαρμογών ή στο διαδίκτυο: εκείνους τους κωδικούς που έρχονται με μήνυμα τύπου SMS όταν επιχειρείτε να συνδεθείτε σε μια ιστοσελίδα ή εφαρμογή.
 
Πρόκειται για μια επιπλέον δικλείδα ασφαλείας, αφού προστατεύει τον χρήστη από μια κακόβουλη επίθεση, από μια μη εγκεκριμένη είσοδο. Στα iPhone, η Apple συμπληρώνει αυτόματα τα πεδία αυτά με τους κωδικούς που λαμβάνει ο χρήστης μέσω γραπτού μηνύματος, κάτι που μπορεί να εκμεταλλευτεί ένας χάκερ για να αποκτήσει πρόσβαση. Οι επιτήδειοι μπορούν να κατευθύνουν έναν ανυποψίαστο χρήστη σε ψεύτικες ιστοσελίδες, στις οποίες θα του ζητηθεί ο κωδικός επιβεβαίωσης και στη συνέχεια θα ενεργοποιηθεί η αυτόματη συμπλήρωση, εκθέτοντας τα προσωπικά δεδομένα του.
 
Η νέα λειτουργία ασφαλείας του iPhone
Πλέον, όμως, η Apple εφαρμόζει ένα νέο σύστημα, το οποίο πρέπει να επιβεβαιώσει την εγκυρότητα της ιστοσελίδας που επισκέπτεται ο χρήστης για να επιτρέψει στη συνέχεια την αυτόματη συμπλήρωση του κωδικού. Αν η ιστοσελίδα δεν είναι επίσημη, το κινητό δεν θα προχωρήσει στην αυτόματη συμπλήρωση.
 
Τα νέα μηνύματα επιβεβαίωσης θα έχουν ελαφρώς διαφοροποιημένη μορφή, καθώς θα περιλαμβάνουν την ονομασία της ιστοσελίδα και τον κωδικό με το σύμβολο που γνωρίζουμε ως «δίεση» (hash).
 
Πώς ενεργοποιείται το σύστημα ασφαλείας
Δεν απαιτείται κάποια ενέργεια από τους χρήστες για να ενεργοποιηθεί αυτή η λειτουργία, απλώς μπορεί να παρατηρήσετε μερικές φορές, όσο «σερφάρετε» στο διαδίκτυο, ότι η αυτόματη συμπλήρωσω δεν ενεργοποιείται για κάποια ιστοσελίδα. Αυτό μπορείτε να το εκλάβετε ως μια προειδοποίηση, η οποία ενδέχεται να σημαίνει ότι γίνατε στόχος κάποιου χάκερ -το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απομακρυνθείτε από τον συγκεκριμένο διαδικτυακό τόπο, και να ελέγξετε ξανά ότι η σελίδα που επισκέπτεστε είναι σωστή.
 
Το μόνο προαπαιτούμενο για να τεθεί σε ισχύ η νέα λειτουργία αυτή, είναι η αναβάθμιση στην πιο πρόσφατη έκδοση του iOS 15. Για να δείτε αν χρησιμοποιείτε την τελευταία έκδοση, πρέπει να πάτε στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας και να ακολουθήσετε αυτήν την πορεία: «Ρυθμίσεις» > «Γενικά» > «Ενημέρωση λογισμικού». Εκεί, θα δείτε την τρέχουσα εγκατεστημένη έκδοση του iOS και θα ενημερωθείτε σχετικά με το αν υπάρχει κάποια νεότερη ενημέρωση. Για απενεργοποίηση των αυτόματων ενημερώσεων, μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις» > «Γενικά» > «Ενημέρωση λογισμικού» > «Αυτόματες ενημερώσεις».
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis