Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ
12:33 | 04/06/2022

Δεύτερη μεγάλη επιχείρηση μέσα σε μία εβδομάδα για την αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης των δικύκλων στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησε χθες η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας, σε συνεργασία με την Τροχαία. Δύο γερανοφόρα οχήματα σήκωσαν μηχανάκια τα οποία ήταν σταθμευμένα σε πεζοδρόμια στην πλατεία Κολωνακίου και στο Σύνταγμα, από την κάτω πλευρά της πλατείας, στις οδούς Καραγεώργη Σερβίας, Ευαγγελιστρίας και Μητροπόλεως. Εκτός από την απομάκρυνση του οχήματος, η Τροχαία αφαιρεί και τις πινακίδες, έτσι ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της αντικοινωνικής στάθμευσης.

Μηχανάκια πάνω σε πεζοδρόμους και πεζοδρόμια σημαίνει ότι οι πεζοί εξορίζονται από το κέντρο της πόλης, επισημαίνει ο Δήμος Αθηναίων. Στην προηγούμενη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουνίου σε Σύνταγμα, Παλαιά Βουλή και Μοναστηράκι, εντοπίστηκαν 500 παράνομα σταθμευμένα οχήματα.

Η παράνομη στάθμευση σε πολλούς δρόμους του κέντρου έχει σημειώσει νέα έξαρση μετά την άρση των περιορισμών στην κίνηση λόγω του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας από την αρχή του έτους έχει βεβαιώσει 180.000 περιστατικά παράνομης στάθμευσης, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αθηναίων. Από το σύνολο των παραβάσεων, οι 40.000 αφορούν αντικοινωνική στάθμευση, δηλαδή οχήματα τα οποία έχουν σταθμεύσει σε ράμπες ΑμεΑ, πεζοδρόμους και πεζοδρόμια, οπότε και το πρόστιμο συνοδεύεται από αφαίρεση πινακίδων. Το ίδιο χρονικό διάστημα έχουν αφαιρεθεί περισσότερες από 7.000 πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Υπενθυμίζεται ότι το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης που ισχύει σε πολλούς δρόμους του κέντρου μπορεί πλέον να εφαρμοστεί και ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικής πληρωμής ελεγχόμενης στάθμευσης (MyAthensPass), χωρίς να χρειάζεται ο οδηγός να αναζητήσει κάρτες στάθμευσης την ώρα που θέλει να παρκάρει.

Τάνια Γεωργιοπούλου

kathimerini.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis