Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:44 | 23/04/2022

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες της 21-4-2022 στην Κυψέλη, 62χρονος ημεδαπός, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Ιωνίας, για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης κλοπής σε κατάστημα στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, συγκροτήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών της ανωτέρω υπηρεσίας για την ταυτοποίηση του κατηγορουμένου. Στο πλαίσιο μεθοδικής έρευνας και μετά από συντονισμένη επιχείρηση, εντοπίστηκε και συνελήφθη στην περιοχή της Κυψέλης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 62χρονος, τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2021, προέβαινε συστηματικά σε κλοπές από καταστήματα διαφόρων ειδών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ο κατηγορούμενος κινούνταν με το επιχειρησιακό του αυτοκίνητο, αναζητώντας τα υποψήφια καταστήματα, τα οποία στη συνέχεια, όταν οι συνθήκες ήταν κατάλληλες, παραβίαζε τον υαλοπίνακα της κεντρική εισόδου τους, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων.

Αφού εισέρχονταν σε αυτά, αφαιρούσε χρηματικά ποσά από τις ταμειακές μηχανές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Χαρακτηριστικό της εγκληματικής του δράσης ήταν, ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, αναζητούσε εντός των καταστημάτων και αφαιρούσε κλειδιά αυτοκινήτων και τηλεχειριστήρια από γκαράζ, με σκοπό να εντοπίσει τα οχήματα, τα οποία πιθανόν να ήταν σταθμευμένα πλησίον των καταστημάτων και αφού ερευνήσει το εσωτερικό τους, να προβεί σε κλοπή.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν τόσο στο επιχειρησιακό αυτοκίνητο που κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, όσο και στην οικία του κατηγορουμένου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

  • -2- μαχαίρια με θήκες,
  • διαρρηκτικά εργαλεία (-2- κατσαβίδια και καλέμι),
  • κουκούλα « full face »,
  • γάντια,
  • πλήθος κλειδιών αυτοκινήτων και διαφόρων τύπων και
  • πλήθος κοσμημάτων και γυαλιών.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Ιωνίας, εξιχνιάστηκαν 13 κλοπές σε καταστήματα που διαπράχθηκαν από τον 62χρονο, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων κλοπών συνεχίζεται.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis