Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:59 | 16/04/2022

Η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. ιεραρχώντας τις διεκδικήσεις της έθεσε ως μείζονος σημασίας ζήτημα την επαναφορά της οργανικής δύναμης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έτσι όπως αυτή οριζόταν στο Ν. 4150/2013. Μετά από συντονισμένες ενέργειες και παρεμβάσεις μας κατορθώσαμε  με το άρθρο 22 του Ν. 4676/20 η οργανική δύναμη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής να αυξηθεί κατά 1.500 θέσεις.

Αναγνωρίζοντας το μεγάλο βήμα, που επιτεύχθηκε με τον καθορισμό της οργανικής δύναμης από τις 8.000 στις 9.500 θέσεις, συνεχίσαμε αδιάκοπα τις προσπάθειες για την επαναφορά της οργανικής δύναμης στις 10.250 θέσεις.

Αποτέλεσμα των προσπαθειών μας είναι ότι στο υπό κατάθεση στη Βουλή του νομοσχέδιου του ΥΝΑΝΠ «Εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για τη δραστηριοποίηση των πλοίων αναψυχής και των τουριστικών ημερόπλοιων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου των επαγγελματικών πλοίων αναψυχής και άλλες διατάξεις», συμπεριλαμβάνεται διάταξη με την οποία δίνεται νέα αύξηση 1.000 θέσεων.

Με την εξέλιξη αυτή η συνολική αύξηση της οργανικής δύναμης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. είναι 2.500 θέσεις γεγονός, που σημαίνει ότι όχι μόνο επιτεύχθηκε η επιδίωξή μας για την επαναφορά της οργανικής δύναμης στις 10.250 αλλά αυξήθηκε και πέραν αυτής ορίζοντάς την πλέον στις 10.500 θέσεις.

Επιπλέον καθορίζεται ότι από τις συνολικά 2.500 θέσεις οι 900 από αυτές θα κατανεμηθούν στις Λιμενικές Αρχές των 8ης, 9ης και 6ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ., και στη Σαμοθράκη όπως οριζόταν στο άρθρο 22 του ν. 4676/20 και οι 1.600 στις υπόλοιπες ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.

Η παραπάνω εξέλιξη προσφέρει διευρυμένη προοπτική σε όλα τα επίπεδα και ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες του Σώματος. Επιπρόσθετα, η έκδοση νέων κανονισμών οργανικής σύνθεσης υπηρεσιών και κατανομής θέσεων κατά κατηγορία και κατά βαθμό θα επιφέρουν σημαντικές βελτιώσεις στην υπηρεσιακή κατάσταση των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ως Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. αισθανόμαστε απόλυτα δικαιωμένοι αφενός για την επιλογή ιεράρχησης των διεκδικήσεών μας, τη στάση μας και τη στρατηγική μας και αφετέρου αποδείξαμε για μια ακόμη φορά ότι με σοβαρό και υπεύθυνο τρόπο, με συντονισμένες ενέργειες και πράξεις, μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί, θεσμοθετώντας για το δίκαιο των αιτημάτων μας.

Συνεχίζουμε δημιουργώντας το μέλλον!

Νέα αύξηση της οργανικής δύναμης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. | Διεκδικήσαμε και πετύχαμε!

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis