Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:14 | 27/06/2020

«Βεντέτες και παλιανθρωπιές τη φήμη μας μαυρίζουν. Χαλούν τσ’ ανθρώπινες ψυχές κι ούλους μας ταλανίζουν». Με αυτή τη μαντινάδα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κάλεσε τους Ανωγειανούς να αφήσουν στο παρελθόν τις βεντέτες και να τηρήσουν τους νόμους, που όλοι πρέπει να σέβονται.

Από τα Ανώγεια, όπου βρίσκεται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε: «Καλώ τους Ανωγειανούς να μείνετε ανυπότακτοι στην αδικία, στην εκμετάλλευση, στην απανθρωπιά και τους σκοτωμούς. Κι αν η βεντέτα είναι στις παραδόσεις σας, είστε παλικάρια και μπορείτε να τις αλλάξετε. Όσες πάλιωσαν και χάλασαν. Όχι μόνο γιατί το λέει ο νόμος, αλλά γιατί οι λεβέντες δεν είναι για να τους χαλάμε σε βεντέτες. Είμαι εδώ γιατί σέβομαι τους Ανωγειανούς και την ιστορία τους. Σέβομαι όμως και τη Δημοκρατία. Σέβομαι τον νόμο, αυτόν εκπροσωπώ. Η παρανομία στη δημοκρατία δεν είναι ανυπακοή, είναι έγκλημα. Ο νόμος δεν κάνει καμία εξαίρεση. Γιατί αν έκανε εξαιρέσεις, θα ήταν άδικος. Ο νόμος εφαρμόζεται το ίδιο στην Αθήνα, στα Ζωνιανά, στη Μάνη και στα Σφακιά».

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε, επίσης, την ενίσχυση των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων με επιπλέον 50 αστυνομικούς, όπως και με τεχνικά μέσα και οχήματα. «Θα επιδιώξουμε, μέσα από ένα επιχειρησιακό σχέδιο, να οδηγήσουμε τον νόμο και τη δημοκρατική τάξη της περιοχής στα κανονικά επίπεδα. Να λειτουργήσουμε στο επίπεδο της αποτροπής και της πρόληψης, έτσι ώστε να βελτιώσουμε συνολικά το κλίμα της κοινωνικής ειρήνης στην περιοχή», συμπλήρωσε.

http://www.minocp.gov.gr/images/stories//2020/photos20/27062020yptp002.jpg

Δεδομένων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών παραβατικότητας των περιοχών Ανωγείων και Μυλοπόταμου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συζήτησε το θέμα της ανάγκης ενίσχυσης των δυνάμεων σε αυτές, με τον Υφυπουργό Μεταφορών και βουλευτή Ρεθύμνης, Ιωάννη Κεφαλογιάννη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρία Λιόνη και τους Δημάρχους Ανωγείων και Μυλοποτάμου.

Επιπλέον, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη προήδρευσε συσκέψεων στα Ανώγεια με Ανώτατους Αξιωματικούς και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. Ακολούθως μαζί με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη επισκέφθηκαν το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου και συναντήθηκαν με τον Διοικητή και στελέχη του ΤΑΕ.

Αναλυτικά η δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, εδώ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis