Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:45 | 11/03/2020

Σήμερα θυμόμαστε και τιμούμε όλοι τα θύματα της τρομοκρατίας στην Ευρώπη. Από τη Μαδρίτη ως το Όσλο και από την Αθήνα ως το Παρίσι και το Μάντσεστερ οι κοινωνίες μας έχουν πληρώσει ένα βαρύ τίμημα σε νεκρούς και τραυματίες. Η τρομοκρατία δεν έχει χρώμα και ιδεολογία, πρέπει να είμαστε ξεκάθαρα αντίθετοι σε κάθε μορφή της. Σε όλες αυτές τις επιθέσεις στόχευσαν τη δημοκρατία, την κοινωνία, την καθημερινότητά μας. Μας πλήγωσαν, αλλά δεν μας νίκησαν.

Η Ευρώπη και τα κράτη- μέλη της στεκόμαστε όρθιοι. Όλοι μαζί γινόμαστε πιο δυνατοί, όπως είναι και το κεντρικό ευρωπαϊκό σύνθημα της σημερινής ημέρας.

Η ψυχή μας και το μυαλό μας είναι στα θύματα. Αυτό είναι το χρέος και το καθήκον μας. Είναι ένα χρέος ιερό σε όλους αυτούς που πλήρωσαν με το αίμα τους τον φανατισμό, το μίσος και τη βία. Οι πληγές τους είναι σημάδια στο σώμα της δημοκρατίας

Η Ευρώπη κάνει σημαντικά βήματα για την υποστήριξη και την προστασία των θυμάτων της τρομοκρατίας. Είναι όμως μία προσπάθεια που δεν θα σταματήσει ποτέ. Στην Ελλάδα για πολλά χρόνια η Πολιτεία δεν είχε κάνει το χρέος της, να τιμήσει επίσημα σε μία εκδήλωση τα θύματα της τρομοκρατίας.

Η πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, υπό την αιγίδα του Πρωθυπουργού, με την εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας, ήρθε για να βάλει το πρώτο λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια. Τιμήσαμε τα θύματα και το επόμενο διάστημα θα εξελιχθούν διάφορες πρωτοβουλίες για την υποστήριξη και την προστασία τους, ώστε να αποκτήσει η χώρα μας ένα σύγχρονο πλέγμα ασφάλειας και προστασίας.

Η μνήμη των θυμάτων είναι το ισχυρότερο όπλο της δημοκρατίας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, αλλά και η συγκολλητική ουσία των κοινωνιών μας. Δεν μισούμε, δεν ξεχνάμε, θα νικήσουμε!

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis