Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:29 | 26/12/2020

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας που ζούμε, η ΕΛΑΣ είναι υποχρεωμένη να δρα υπό ιδιόμορφες συνθήκες, για να προστατεύει τη δημόσια υγεία, με σεβασμό βεβαίως στα ατομικά δικαιώματα. Νομίζω ότι, μέχρι σήμερα, ο στόχος αυτός έχει επιτευχθεί, και μάλιστα με κόστος, καθώς μετρούμε αστυνομικούς που νόσησαν την ώρα του καθήκοντος. Ευελπιστώ ότι με την έλευση των εμβολίων αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση και ότι σύντομα αυτή η περιπέτεια θα λήξει και θα επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα». Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την εθιμοτυπική συνάντηση που είχε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που είχε θητεύσει και στη θέση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, ευχήθηκε «καλή χρονιά με υγεία και δύναμη» στον επικεφαλής της ΕΛΑΣ και «στο πρόσωπό του» ευχαρίστησε «τους άνδρες και τις γυναίκες της αστυνομίας, παιδιά του λαού, που νυχθημερόν επιτελούν με ευσυνειδησία την αποστολή που τους εμπιστεύθηκε η πολιτεία, που είναι η καταπολέμηση του εγκλήματος και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στη δήλωσή του σημειώνει ότι «σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία πρέπει να είναι δεδομένος ο σεβασμός στις δυνάμεις εκείνες στις οποίες έχουμε εμπιστευθεί την επιβολή του νόμου. Η αστυνομία, ουσιαστικά, είναι ο εγγυητής ενός ‘‘συμβολαίου κοινωνικής ειρήνης’’. Χάρη στην επιβολή του νόμου δεν είμαστε μια κοινωνία ζούγκλας, όπου ο καθείς επιχειρεί να βρει το δίκιο του με αυτοδικία. Και σε καμία περίπτωση μεμονωμένες απαράδεκτες συμπεριφορές επίορκων αστυνομικών δεν μπορεί να επισκιάζουν το τεράστιο έργο της αστυνομίας».    

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis