Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Χαρακοπουλοσ
22:42 | 20/09/2022

«Το έργο των γυναικών και των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη προστασία της δημόσιας τάξης και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στον πολίτη είναι άξιο συγχαρητηρίων. Παρ’ όλο που οι προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αστυνομικοί χρόνο με τον χρόνο αυξάνονται και γίνονται πιο σύνθετες, εντούτοις αποδεικνύουν ότι φέρνουν σε πέρας τις δύσκολες αποστολές τους με επαγγελματισμό και επάρκεια ακόμη και υπό τις δυσμενέστερες συνθήκες με απειλή της ίδιας τους της ζωής. Για τον λόγο αυτό και η ΕΛΑΣ απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας. Τους είμαστε ευγνώμονες».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα.

Διαβάστε επίσης

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των θεσμικών αρμοδιοτήτων του Μάξιμου Χαρακόπουλου, έγινε ενημέρωση σχετικά με τα μείζονα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει στην παρούσα φάση η ΕΛΑΣ.

Αντιμετώπιση Ενδοοικογενειακής Βίας

Ο κυβερνητικός βουλευτής αφού ευχαρίστησε τον αρχηγό της ΕΛΑΣ για την ενημέρωση, ανέφερε ότι «οι κοινωνικές συνθήκες έχουν αλλάξει ραγδαία τις πρόσφατες δεκαετίες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα και την αύξηση της εγκληματικότητας, η οποία εμφανίζεται με διάφορες μορφές. Υπάρχουν οι εγκληματικές δραστηριότητες οι οποίες σχετίζονται με συμμορίες, που κάποιες φορές ανήκουν σε διεθνή δίκτυα ή είναι εισαγόμενες. Οι συγκεκριμένοι παράνομοι, κάνουν ληστείες, διακινούν ναρκωτικά, εμπλέκονται σε κυκλώματα διακίνησης ανθρώπων, “πωλούν προστασία” σε καταστήματα και επιχειρήσεις, στήνουν απάτες, συχνά πλέον μέσω του διαδικτύου. Η παρέμβαση της ΕΛΑΣ σε αυτές τις εγκληματικές δραστηριότητες είναι αναμφισβήτητα καταλυτική, καθώς εξιχνιάζει και εξουδετερώνει αυτές τις εστίες παρανομίας.

Υπάρχει, όμως, και η άλλη μορφή εγκληματικότητας, που βρίσκεται σε έξαρση, όπως είναι οι συχνές γυναικοκτονίες και η ενδοοικογενειακή βία. Το έργο της αστυνομίας και εδώ είναι σημαντικό, το μείζον όμως, είναι η πρόληψη. Γι’ αυτό θα ήθελα να συγχαρώ την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ για την ίδρυση Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας στη Λάρισα. Όπως με ενημέρωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος πρόκειται για ένα από τα δώδεκα γραφεία που αποφασίστηκε να ιδρυθούν στη χώρα, με βάση πληθυσμιακά κριτήρια και τα στατιστικά αδικημάτων που εμπίπτουν στην ενδοοικογενειακή βία, η οποία γνωρίζει έξαρση μετά το τέλος της καραντίνας. Τα γραφεία θα είναι στελεχωμένα με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό για την καθοδήγησης των θυμάτων, καθώς το βασικό ζητούμενο είναι η πρόληψη».

Πηγή:  larissanet.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis