Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:19 | 03/11/2021
 
1 νεκρός ύποπτος, 7 αστυνομικοί κατηγορούμενοι, 38 σφαίρες και 1 καταδίωξη που κατέληξε σε ένοπλη συμπλοκή.
 
Αντί να αναλύσουμε το τι συνέβη εκείνο το βράδυ στο Πέραμα, χρησιμοποιώντας ως μόνα εργαλεία τα γεγονότα και τον νόμο, άλλη μια φορά ως κοινωνία, επιδοθήκαμε στο προσφιλές μας άθλημα της αφηγηματικής διερεύνησης περιστατικών αστυνομικού ενδιαφέροντος, βάσει αποκλειστικά και μόνο με το ιδεολογικό πρόσημο που έχει ο καθείς από εμάς .
"Ρομά lives Matter" , "οι ανεκπαίδευτοι της ΔΙΑΣ δολοφονούν" ...
Το γενικό συμπέρασμα για να ξορκίσουμε σαν κοινωνία στον άτυχο "τράγο" των Ειδικών Φρουρών, το "κακό που μας βρήκε" ...
Τι πραγματικά, όμως ισχύει;
Μύθος 1ος :
Είναι ανεκπαίδευτοι οι Ειδικοί Φρουροί της ΔΙΑΣ, με μόνο 30 μέρες εκπαίδευση.
Η Αλήθεια :
Η 9η σειρά Ειδικών Φρουρών που προσελήφθη το 2019, έκανε 2 μήνες εκπαίδευση στις σχολές τις Αστυνομίας στην Κομοτηνή και το Διδυμότειχο, μαζί με 2 μήνες πρακτική άσκηση στην Αττική στην ομάδα ΔΙΑΣ, έχοντας συνολικά 4 μήνες βασικής εκπαίδευσης .
Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στις σχολές, πέραν της τακτικής τους εκπαίδευσης , έλαβαν και ειδική εκπαίδευση σχετιζόμενη με το αντικείμενο της ΔΙΑΣ και στη συνέχεια, μέχρι αρχές του 2020 συμμετείχαν σε άλλους 2 εκπαιδευτικούς κύκλους στο τμήμα εκπαίδευσης της ΔΙΑΣ στο Μαρκόπουλο Αττικής .
Επικουρικά, κατά την διάρκεια της πρακτικής τους εκπαίδευσης σε ορισμένες περιφερειακές διοικήσεις της ΔΙΑΣ, καθημερινά παρακολούθησαν σεμινάρια για την ορθή και ασφαλή χρήση των πυροβόλων όπλων, Δευτέρα με Παρασκευή 09.00 με 18.00 για 2 μήνες, με χρήση εξομοιωτή laser, ειδικών σκοπευτικών βοηθημάτων, ανάλυση βίντεο κτλ.
Μύθος 2ος:
οι Ειδικοί Φρουροί είναι ρουσφετολογικά διορισμένοι και έχουν μπει στην αστυνομία από το "παράθυρο" χωρίς κανένα προσόν.
Η Αλήθεια:
Ενταχθήκαμε αξιοκρατικά στο σώμα της ΕΛΑΣ, με μοριοδότηση των τυπικών προσόντων μας (βαθμός απολυτήριου λυκείου, ξένες γλώσσες, ικανότητα οδήγησης και στρατιωτική θητεία κτλ), μέσω αξιολόγησης υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ .
Ταυτόχρονα, σε ποσοστό περίπου 90%, οι επιτυχόντες στην προκήρυξη Ειδικών Φρουρών του 2021 , είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ!
Μύθος 3ος:
Είναι ελλιπής η εκπαίδευση που παρέχεται στους Ειδικούς Φρουρούς της ομάδας ΔΙΑΣ και για αυτό και αντέδρασαν έτσι στο περιστατικό .
Η Αλήθεια:
Καταρχήν, δεν ήταν μόνο Ειδικοί Φρουροί εμπλεκόμενοι στο περιστατικό του Περάματος.
Όπως και στο περιστατικό της Νέας Σμύρνης, τον Μάρτιο του 21, έτσι και στο Πέραμα ενοχοποιήθηκαν αδίκως οι Ειδικοί Φρουροί. Ακόμα και ο επικεφαλής αξιωματικός της αλλαγής (βάρδιας) , από την 4ετους φοίτησης Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Υπαστυνόμος Β στον βαθμό, βαπτίστηκε και αυτός "νεοεισερχόμενος Ειδικός Φρουρός" προκειμένου να ταιριάζουν όλα τα κομμάτια του παζλ του αφηγήματος των "επικίνδυνων και ανεκπαίδευτων Ειδικών Φρουρών" .
Κατά δεύτερον, η εκπαίδευση που παρέχεται σε όλα τα στελέχη που απαρτίζουν την ομάδα ΔΙΑΣ από το τμήμα εκπαίδευσης της, είναι συγκρίσιμη με τα πιο υψηλά διεθνή πρότυπα αστυνομικής εκπαίδευσης.
Μάλιστα, το τμήμα εκπαίδευσης της ΔΙΑΣ, είχε και έχει αναλάβει ανά τους καιρούς και την εκπαίδευση και ετέρων ομάδων της ΕΛΑΣ όπως η Ζ καθώς και της ομάδας Λ του Λιμενικού Σώματος (δίκυκλα) και ΟΕΑ του ΛΣ.
Στο παρελθόν μάλιστα, είχε αποταθεί η Κυπριακή Δημοκρατία στο τμήμα εκπαίδευσης, προκειμένου να εκπαιδεύσει αντίστοιχη ομάδα στην Κύπρο .
Οι άλλες υπηρεσίες που εκπαιδεύονται από την ΔΙΑΣ, είναι και αυτές "προβληματικού" επιπέδου;
Το πλήρες πρόγραμμα εκπαίδευσης που παρέχει το τμήμα εκπαίδευσης της ΔΙΑΣ συνιστάται σε :
- ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ: Λαβές ακινητοποίησης, χειροπέδηση υπόπτων, τρόποι ομιλίας συμπεριφοράς - αποκλιμάκωσης, μέθοδος πειθούς.
- ΟΠΛΟΤΕΧΝΙΚΗ: Κανόνες ασφαλείας πυροβόλων όπλων, ανάλυση του νόμου περί όπλων και περί χρήσης όπλων από Αστυνομικούς, εκπαίδευση στη συντήρηση οπλισμού, πολυεπίπεδη εκπαίδευση στην αμυντική σκοποβολή.
- ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ (από το 2017): Θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση σε εφαρμογή tourniquet, αιμοστατικών γαζών, αντιμετώπιση τραυμάτων, σταθεροποίηση κατάστασης ασθενή, ΚΑΡΠΑ.
- ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: Συνδυασμός όλων των ανωτέρω ενοτήτων και πρακτική εφαρμογή σε κλιμακούμενα βιωματικά σενάρια (ένα εκ των οποίων και ο τρόπος αντιμετώπισης καταδιώξεως).
Σε όλες τις διδακτικές ενότητες υπάρχει αξιολόγηση του προσωπικού (πιθανώς η μοναδική αντικειμενική αξιολόγηση προσωπικού στο Ελληνικό Δημόσιο).
Το αποτέλεσμα αυτής της εκπαίδευσης, διαφαίνεται καθημερινά στους δρόμους των ελληνικών πόλεων και έχει οδηγήσει εκτός από την σύλληψη πάρα πολλών πραγματικά επικίνδυνων εγκληματιών και σε μεγάλο αριθμό διασώσεων συμπολιτών μας .
Μύθος 4ος:
Πρέπει να αφοπλιστούν οι 4500( "επικίνδυνοι" Ειδικοί Φρουροί μέχρι να επανεκπαιδευτούν (sic) σύμφωνα με τον αξιότιμο κ. Σπίρτζη
Η Αλήθεια:
Δύο λογικές απορίες έρχονται αμέσως στην επιφάνεια μετά από αυτήν την δήλωση του κ. Σπίρτζη - που να μην ξεχνάμε αναφέρθηκε στους 7 συναδέλφους που εμπλέκονται στο περιστατικό στο Πέραμα ως ανεκπαίδευτους, ρατσιστές, ακροδεξιούς δολοφόνους παιδιών (https://youtu.be/Roz78LdRzdA ) .
Από που προκύπτουν οι 4500 Ειδικοί Φρουροί;
Αυτή την στιγμή υπηρετούν με τον βαθμό του ΕΦ στην ΕΛ.ΑΣ. 1580 αστυνομικοί, 1500 που προσελήφθησαν επί κυβέρνησης ΝΔ και 80 που προσελήφθησαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (8η σειρά ΕΦ πρώην δημοτικοί αστυνομικοί)!
Αν θέλει να αναφερθεί στο σύνολο των προερχόμενων από Ειδικούς Φρουρούς που υπηρετούν στην ΕΛ.ΑΣ. , να γνωρίζει πως ο αριθμός είναι άνωθεν των 12.000, με την συντριπτική πλειοψηφία αυτών να υπηρετούν σε μάχιμες υπηρεσίες 1ης γραμμής.
Το 2ο ερώτημα που προκύπτει είναι, εφόσον οι Ειδικοί Φρουροί είναι ρουσφετολογικά διορισμένοι, ακροδεξιοί ρατσιστές και εν δυνάμει δολοφόνοι παιδιών, για ποιο λόγο μέχρι τον Ιούνιο είχε και ίδιος ο κ. Σπίρτζης (όπως είχαν και πάρα πολλά στελέχη του πρώην κυβερνώντος κόμματος) αστυνομικούς προερχόμενους από Ειδικούς Φρουρούς στην προσωπική του φύλαξη;
Επομένως είτε δεν έχει πρόβλημα με τους ανεκπαίδευτους ακροδεξιούς δολοφόνους παιδιών, είτε έχει πολύ πλημμελή ενημέρωση, κάτι που αντικατοπτρίζεται στην εκφορά του αντιπολιτευτικού του λόγου, είτε απλώς συκοφαντεί μια ολόκληρη εργασιακή ομάδα χαμηλόβαθμων, σκληρά εργαζόμενων αστυνομικών, που εκπροσωπούν την "εργατική τάξη" της Αστυνομίας!
Από την πλευρά μας, σε όλους τους υπόλοιπους όψιμους τηλεδικαστές και επαγγελματίες παντογνώστες (συμπεριλαμβανομένων και Αποστράτων Αξιωματικών εκ του Σώματος), απαντάμε ως εξής :
Ας αναζητήσουν τις ευθύνες και τις παραλήψεις καθήκοντος, στους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που απαιτούσαν να εκτελεστούν οι παράτυπες τους εντολές.
Εμείς, ο "αποδιοπομπαίος τράγος" της ΔΙΑΣ και των Ειδικών Φρουρών, θα δηλώνουμε πάντα παρών και θα συνεχίζουμε να ρισκάρουμε ακόμα και την ίδια μας τη ζωή προκειμένου να υπερασπιστούμε τον ιερό όρκο που δώσαμε απέναντι στο Σύνταγμα, τους νόμους και τους συμπολίτες μας.
Αστ/κας (προερχόμενος από ΕΦ)
 
ΓΡΗΓΟΡΙΆΔΗΣ ΓΕΏΡΓΙΟΣ
ΟΜΑΔΑ ΔΙ.ΑΣ. Β/Α ΑΤΤΙΚΉΣ
ΑΝ.ΤΑΜΙΑΣ ΣΤΟ Δ.Σ. του ΣΕΦΕΑΑ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis