Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:39 | 23/03/2022

Από τις 11 Μαρτίου αγνοείται ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Πληροφορίες που διακινούνται στο Telegram από το ανεξάρτητο ρωσικό πρακτορείο Agency και αναπαράγονται από ουκρανικά μέσα, κάνουν λόγο ακόμα και για σοβαρή ασθένεια του Ρώσου υπουργού Άμυνας, ο οποίος θεωρητικά, σε αυτη τη συγκυρία, θα έπρεπε να βρίσκεται διαρκώς στην πρώτη γραμμή. Ωστόσο, έχει σταματήσει να εμφανίζεται δημόσια από τις 11 Μαρτίου, όταν το υπουργείο Άμυνας είχε αναφέρει πως είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ. Την ίδια μέρα, το υπουργείο δημοσίευσε ένα βίντεο που έδειχνε τον Σόιγκου να επισκέπτεται το Κεντρικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Mandryk, όπου απένειμε βραβεία σε Ρώσους στρατιωτικούς που συμμετείχαν στη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας.

Στις 18 Μαρτίου, το όνομα του Σοϊγκού είχε αναφερθεί σε δημοσίευση στον ιστότοπο του Κρεμλίνου, η οποία ανέφερε ότι ο Πούτιν είχε συζητήσει την εισβολή της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Το δημοσίευμα ανέφερε πως ο Σόιγκου ήταν επίσης παρών στη συνάντηση, ωστόσο βίντεο και φωτογραφίες από τη συνάντηση αυτή, δεν δημοσιεύτηκαν.

Την ίδια μέρα, 18 Μαρτίου, το ρωσικό κανάλι Channel One μετέδωσε ένα ρεπορτάζ με τον Σοϊγκού να απονέμει βραβεία. Το κανάλι ανέφερε ότι το γεγονός συνέβη εκείνη την ημέρα, ωστόσο η εικόνα που χρησιμοποιήθηκε, φάνηκε πως είχε ληφθεί από ένα βίντεο, το οποίο δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Υπουργείου Άμυνας στις 11 Μαρτίου. Τα τελευταία νέα στο προφίλ του Σόιγκου, στον ιστότοπο του Υπουργείου Άμυνας χρονολογούνται επίσης στις 11 Μαρτίου.

Άνθρωποι γύρω από τον Σοϊγκού αναφέρονται, σύμφωνα με το Agency σε προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ρώσος υπουργός Άμυνας με την καρδιά του. Το Κρεμλίνο δεν έχει τοποθετηθεί ως τώρα για τις συγκεκριμένες αναφορές.

thestival.gr

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis