Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:45 | 01/03/2018

«Βόλτα» μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής έκανε η χειροβομβίδα, αμυντικού τύπου, που έριξαν δύο άγνωστοι ένοπλοι τα ξημερώματα της Δευτέρας, χωρίς κανείς από τους αστυνομικούς της εν λόγω υπηρεσίας να αντιληφθεί την... διέλευσή της. Η χειροβομβίδα τελικά εξερράγη μπροστά σε γειτονικό οπωροπωλείο, αφού οι δράστες δεν φαίνεται να υπολόγισαν την σχετική κλίση (κατωφέρεια) του δρόμου. Ετσι, ξεπέρασε τον στόχο της και συνέχισε την πορεία της προς το... μανάβικο.

Αυτό προκύπτει από έρευνα ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ σε σχέση με την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε προ διημέρου, στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα (σσ.: με έναν 37χρονο οδηγό ταξί να τραυματίζεται) στα πλαίσια συμπαράστασης αιτήματος για επάνοδο στις φυλακές Κορυδαλλού του αντιεξουσιαστή Κώστα Γιατζόγλου.

[custom:google-ads]

Σε έναν τρόπο επίθεσης που θυμίζει... «κέρλινγκ» (χειμερινό αγώνα στόχευσης με έρπον αντικείμενο) που ευτυχώς δεν είχε ανθρώπινα θύματα αλλά και αποκαλύπτει αδυναμίες της ΕΛ.ΑΣ. Με τα έγγραφα της ΕΛ.ΑΣ να αναφέρονται αρχικά σε «θραύση λαμπτήρων λόγω βραχυκυκλώματος», για επίθεση τάχα εναντίον του μανάβικού «λόγω χρεών». Και ουδείς αστυνομικός είδε την... διερχόμενη χειροβομβίδα. Καθότι εξετάζεται αν η φρουρός του τμήματος ήταν στην θέση της και η οποία, βεβαίως, θα διέτρεχε σοβαρό κίνδυνο σε περίπτωση που ήταν κοντά στο σημείο της έκρηξης.
 
Την ίδια ώρα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι η εν λόγω επίθεση ήταν έργο μελών της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» που έχει προχωρήσει από το 2014 σε τρεις επιθέσεις κοντά στα γραφεία του ΠαΣοΚ στα Εξάρχεια αλλά και σε επιθέσεις στις πρεσβείες του Μεξικό και της Γαλλίας,·στην τελευταία με χειροβομβίδα.
 
Σύμφωνα με στοιχεία που περισυνελέγησαν από κάμερες γύρω από το Αστυνομικό τμήμα, οι δύο δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα κατευθύνθηκαν πιθανόν από την οδό Τζων Κένεντυ και έριξαν την χειροβομβίδα από την συμβολή με την οδό Σιβρισσαρίου, σε απόσταση περίπου 15-20 μέτρων από το τμήμα Καισαριανής. Όμως λόγω μη σωστού υπολογισμού της βολής, η αμυντική χειροβομβίδα ξεπέρασε τον στόχο της.
 
Οι αξιωματικοί της ΕΛ. ΑΣ που περιμένουν εντός των επομένων ωρών το κείμενο των ενόπλων, αναζητούν το υλικό και από άλλες κάμερες για να βρεθεί η ακριβής πορεία των δραστών, ενώ έλεγχος γίνεται για την μοτοσικλέτα η οποία εξετάζεται αν ήταν κλεμμένη.

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.
 
Πηγή: tovima.gr
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis