Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:10 | 06/10/2015

Δημοσίευση κειμένου του Αντιστράτηγου της ΕΛ. ΑΣ. ε.α. Νικόλαου Μπλάνη

 

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 179 του π.δ.141/1991 απαγορεύεται στους αστυνομικούς χωρίς άδεια του Αρχηγού η δημοσίευση άρθρων, γνωμών, διατριβών ή μελετών, δια των εφημερίδων ή οποιουδήποτε εντύπου, ή η έκδοση βιβλίων ή άλλων οποιονδήποτε εντύπων, εφόσον γίνεται χρήση πληροφοριών, που αντλούνται από την υπηρεσία και αφορούν ή δύνανται να επηρεάσουν το έργο της Αστυνομίας.

 

 

 

2. ΄Οποιος επιθυμεί, σύμφωνα με τα ανωτέρω, να προβεί σε κάποια δημοσίευση ή έκδοση υποβάλλει ιεραρχικώς αίτηση για την έγκρισή της, στην οποία επισυνάπτονται τρία αντίγραφα της ύλης που πρόκειται να δημοσιευθεί ή να εκδοθεί.

 

3. Όταν πρόκειται για νέα έκδοση έργου, για την προηγούμενη έκδοση του οποίου έχει χορηγηθεί έγκριση, απαιτείται άδεια, εφόσον προστίθεται σ΄ αυτό νέα ύλη.

 

4. Η απαγόρευση δεν αφορά δημοσιεύσεις που γίνονται για λόγους καθαρώς επιστημονικής μελέτης ή έρευνας (έκθ. επεξεργασίας Σ.τ.Ε. 54/1991).

 

5. Σημειώνεται πάντως, ότι με αποφάσεις των διοικητικών δικαστηρίων (Δ.Ε.Α. 1834/1994 κ.α.) έχει κριθεί ότι…. '' οι διατάξεις που προβλέπουν ότι, η μη λήψη της έγκρισης της υπηρεσίας για τη δημοσίευση δήλωσης ή γνώμης στα Μ.Μ.Ε., συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα για τον αστυνομικό, είναι αντίθετες προς τα άρθρα 10 και 6 παρ.3 της Ε.Σ.Δ.Α. και του άρθρου 14 παρ. 1 του Συντάγματος''.

 

* Νικόλαος Μπλάνης Αντιστράτηγος της ΕΛ. ΑΣ. ε.α.

Επίτιμος προϊστάμενος του Κλάδου Οργλανωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α./Υ.Δ.Τ. και Πτυχιούχος Νομικής Σχολής 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis