Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
13:39 | 15/10/2022

Συνελήφθησαν οι δύο Ειδικοί Φρουροί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ ύστερα από καταγγελία 19χρονης για τον βιασμό της από τους δύο άντρες μέσα στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. Σχετικά με την υπόθεση μίλησε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας.

Οι δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν χθες και τους ασκήθηκε δίωξη για ομαδικό βιασμό. Αφού μεταφέρθηκε το ρεπορτάζ πως ο ιατροδικαστής βρήκε στοιχεία βιασμού, υπάρχουν στοιχεία από κάμερες (σ.σ. φαίνεται πως κατέγραψαν την άρρωστη πράξη με κάμερα GoPro) και βρέθηκε βιολογικό υλικό, ο Σταύρος Μπαλάσκας επιβεβαίωσε την αξιόποινη πράξη λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι "δεμένη", ωστόσο όπως είπε οι αστυνομικοί ισχυρίζονται πως συνέβη καθώς έφευγαν από το τμήμα, στο αμάξι, με την εμπλοκή μόνο του ενός. Ύστερα από την εξέταση του ιατροδικαστή, ο οποίος μίλησε για βιασμό, οι δύο άντρες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης

"Τι να πω…ντρέπομαι"

"Είναι δύο ειδικοί φρουροί που προσελήφθησαν στην ελληνική αστυνομία το 2019. Τι να πω…ντρέπομαι" δήλωσε ο κ. Μπαλάσκας. Τόνισε πως η πράξη είναι καταδικαστέα και οι δράστες "κατάπτυστοι", ενώ εάν αποδειχθεί πως έγινε μέσα στο τμήμα της Ομόνοιας αποτελεί "τεράστιο θέμα".

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τονίζει ότι έχει ζητήσει την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και σημειώνει πως, αν αληθεύουν οι καταγγελίες, θα προχωρήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis