Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:01 | 15/11/2020

Ανακοίνωση της Δυναμικής Πρωτοβουλίας Λαριασαίων Αστυνομικών:

Το μισθολόγιοτων αστυνομικών, διαμορφώθηκε με το Νόμο 4472/2017 (ΦΕΚ 74 Α΄) παρέχοντας πέρα από το βασικό μισθό, επιδόματα κατά μήνα (άρθρο 127), μεταξύ των οποίων της οικογενειακής παροχής και των ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας.

Α. Το επίδομα οικογενειακής παροχής,σύμφωνα με το άρθρο 15 του Ν. 4354/2015 (Α΄176) όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 35 του Ν. 4484/2017 και ισχύει,παρέχεται γιατην ενίσχυση της οικογένειας των υπαλλήλων, χορηγείται μηνιαίως ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση τους και εφόσον τα τέκνα είναι άγαμα, δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους ή το 19ο έτος και φοιτούν στη Μέση Εκπαίδευση.

Εάν φοιτούν σε οποιονδήποτε φορέα μεταλυκειακής εκπαίδευσης, δημόσιας ή ιδιωτικής, η παροχή δίδεται μόνο κατά τη διάρκεια του ελάχιστου αριθμού των αναγκαίων για την απονομή των τίτλων σπουδών εξαμήνων, που προβλέπεται από τον οργανισμό κάθε φορέα εκπαίδευσης και σε καμία περίπτωση πέρα από τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους.

Η παροχή του σταματά, όταν τα τέκνα έχουν ίδια εισοδήματα είτε από την άσκηση βιοποριστικού επαγγέλματος είτε από άλλη πηγή, υποβάλλουν δική τους φορολογική δήλωση και το δηλωθέν εισόδημα υπερβαίνει το ύψος του αφορολόγητου ορίου, όπως αυτό διαμορφώνεται κάθε φορά από τις διατάξεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Β. Το επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας παρέχεται λόγω της ιδιαίτερης φύσης των καθηκόντων των εν λόγω στελεχών καθώς και της απασχόλησης χωρίς ωράριο εργασίας ή πέραν του ωραρίου εργασίας, οριζόμενο ανάλογα με το βαθμό και προσαυξανόμενο ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση!!! των υπαλλήλων (έγγαμοι, έγγαμοι με τέκνα).

Το επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας είναι το μοναδικό επίδομα σε όλες τις ειδικές κατηγορίες λειτουργών και υπαλλήλων του δημοσίου, στελεχών ενόπλων δυνάμεων – σωμάτων ασφάλειας, το οποίο συνδέεται με το επίδομα οικογενειακής παροχής, και   αυξάνει ανάλογα με το βαθμό και την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου, δηλαδή με το αν έχει τέκνα που να αναγνωρίζονται ως προστατευόμενα μέλη της οικογένειας!

Ζητάμε να  διορθωθεί η αδικία που υφιστάμεθα!

Οι αστυνομικοί, οι οποίοι πρέπει να δουλέψουν

     - την αργία γιατί το έγκλημα δεν γνωρίζει από αργίες

     - τη νύχτα στο νυχτοκάματο του τρόμου, γιατί ενδεχομένως να μη γυρίσουν το πρωί στο σπίτι τους

δεν είναι δυνατόν να υφίστανται διαφορά, απαρχής ή εν συνεχεία μείωση, στο ύψος του ποσού του επιδόματος ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας, επειδή αλλάζει η οικογενειακή τους κατάσταση.

Το επίδομα  ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας θα πρέπει να αποσυνδεθεί από το επίδομα οικογενειακής παροχής, όπως σωστά εξαιρούνται ΟΛΑ τα υπόλοιπα επιδόματα.

Προτείνουμε, όπως ζητηθεί από την Π.Ο.ΑΣ.Υ. να προβεί στις ενδεδειγμένες ενέργειες – παρεμβάσεις της, για την ρύθμιση του όλου θέματος.



 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis