Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:48 | 03/01/2017

Η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία Αστυνομικών μέσω της παρακάτω τοποθέτησης (που αναρτήθηκε πριν λίγο στη σελίδα της στο fb) αναφέρθηκε στο ζήτημα του παγώματος των μισθολογικών προαγωγών των Αστυνομικών, επισημαίνοντας και το άρθρο του συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. κ. Σιμόπουλου Ευάγγελου που γράφτηκε την 18 Σεπτεμβρίου:

 

Πριν κάποιες μέρες η επίλυση του προβλήματος με τα πενθήμερα είχε άπειρους πατέρες.

Το πάγωμα των μισθολογικών προαγωγών ούτε ψιθυριστά δεν τολμούν να το πουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οριστικό τέλος στις μισθολογικές προαγωγές;

Ούτε μία ανακοίνωση διμαρτυρίας, ούτε μία επίσημη ενημέρωση.

Εμείς ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι από 1-1-2017 σύμφωνα με την διάταξη του νόμου 4389/2016 έχουμε το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων στα ειδικά μισθολόγια, για το 2017 και το 2018 αφού μέχρι 30-09-2016 κανένα ισοδύναμο μέτρο δεν είχε νομοθετηθεί από όσα ενδεχομένως είχαν προταθεί.

Το άρθρο από 18 Σεπτεμβρίου, όταν κάποιοι το χλεύαζαν.......

 

** Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο του κ. Σιμόπουλου Ευάγγελου

Για μια ακόμα φορά ενώ το ξέραμε υπήρχαν καταλυτικές ημερομηνίες τέλος Σεπτεμβρίου, πιαστήκαμε απροετοίμαστοι χωρίς σχέδιο χωρίς προτάσεις και αντιπροτάσεις.... χωρίς να συμμετέχουμε σε καμιά είδους διαπραγμάτευση-ενημέρωση με τα συναρμόδια υπουργεία...να τρέχουμε τελευταία στιγμή να προλάβουμε (ήθελα να ξέρα τι..) και το χειρότερο τυφλωμένοι από την παραταξιακή επικράτηση εντός ΠΟΑΣΥ.


ΠΩΣ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΥΤΑ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ... ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ....

Δεν έχουμε πρόταση για το μισθολόγιο γιατί άκουσον άκουσον δεν θέλουμε λέει νέο μισθολόγιο... συγνώμη κύριοι άλλα δεν θέλω να χαρακτηρίσω αυτήν την θέση μας... τελικά η γη γυρίζει... μάλλον όχι για κάποιους που δεν θέλουν να δουν την ωμή και σκληρή πραγματικότητα, είμαστε ένα κράτος που έχει πτωχεύσει και τα κουκιά δεν βγαίνουν

Κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να προσπαθήσουμε για το ρεαλιστικό.

Φυσικά με τις ανάλογες προτάσεις και αντιπροτάσεις σε έναν συνεχή διάλογο που θα είχαμε αναπτύξει με τα συναρμόδια υπουργεία καιρό πριν... το κάναμε αν όχι υπάρχουν ευθύνες.

Αφού ο λόγος γίνετε για προτάσεις θα ήθελα ταπεινά να υποβάλω μερικές κατά την προσωπική μου άποψη.

Μαζί με το νέο μισθολόγιο έπρεπε να υπάρχει πρόταση για νέο καθηκοντολόγιο και φυσικά νέο βαθμολόγιο.


Το μισθολόγιο θα έπρεπε να είναι ένα για τον Στρατό, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, διατηρώντας παράλληλα για το καθένα κάποιες ιδιαιτερότητες που προκύπτουν από την διαφορετικότητα της φύσης τον καθηκόντων που έχει ανατεθεί στο καθένα από τα παραπάνω.

Το καθηκοντολόγιο να ορίζει καθήκοντα που να συνδέονται με την αμοιβή δίνοντας κίνητρα στην παραμονή του αστυνομικού ''στο πεζοδρόμιο'',  στις μάχιμες κατά κανόνα υπηρεσίες.

Επίσης, η κάθε διαταγή να είναι κοστολογημένη ''να έχει κόστος'', να ελέγχεται αν πληρει τα οικονομικά(π.χ.στέλνουμε 3 διμοιρίες ενώ επαρκεί μία) πειθαρχικά κριτήρια.

Έτσι θα αποφύγουμε την κατασπαταληση οικονομικών πόρων και ανθρώπινου δυναμικού.

Μόνο με ένα νέο βαθμολόγιο που να συνδέει τον βαθμό με την παραγωγικότητα θα δοθούν κίνητρα απόδοσης κατά κύριο λόγο στους παλιούς αλλά και νέους συναδέλφους, αφού δεν θα παρατηρείται η στασιμότητα της παραμονής στον ίδιο βαθμό για μια δεκαπενταετία.

Και τέλος αναρωτιέμαι, θα πάει για ακόμα μια φορά στον κάλαθο των αχρήστων το πάγιο αίτημα μας γιατην αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό;
Θα ξεχαστούν πριν καν εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΣτΕ που μας δικαιώνουν;

Σε μια εποχή που οι κυβερνήσεις απαντούν με τελεσίγραφα, δεν επιτρέπεται να δηλώνουμε παρόντες στον αγώνα μόνο αφού μας έχουν κοινοποιηθεί οι άσχημες προθέσεις.

Όλοι στον αγώνα!

Σε έναν αγώνα καθημερινό, στοχευμένο, δυναμικό, ενωτικό!

 Όλα τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές απόψεις και θα δεχθώ τον γόνιμο διάλογο,την διόρθωση ή την συμπλήρωση των παραπάνω αρκεί να είναι καλόπιστα και να έχουν σκοπό την κατάρτιση θέσεων-προτάσεων ώστε να δώσουμε τα απαραίτητα εφόδια στο προεδρείο της ΠΟΑΣΥ για το δύσκολο έργο που έχει μπροστά του.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ.

 

 ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ Εύαγγελου

 Μέλος Ε.Α.Υ.Θεσσαλονίκης

 Ελεγκτικής επιτροπής I.P.A.Θεσσαλονίκης

 Μέλος ΑΣΠΑ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis