Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΠΟΛΙΨΕ
21:54 | 12/10/2022

Την ποινή της τριετούς φυλάκισης με αναστολή επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου την περασμένη Δευτέρα (10/10) σε αστυνομικό που υπηρετεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας για επεισόδιο στο οποίο ενεπλάκη το 2017.

Ο εν λόγω αστυνομικός, που τυγχάνει να έχει και κομματικό αξίωμα, το Νοέμβριο του 2017 σε νυκτερινό κέντρο στο Αγρίνιο είχε συμπλοκή με τους ιδιοκτήτες του καταστήματος, όντας εκτός υπηρεσίας.

Διαβάστε επίσης

Για το συμβάν σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία με τις κατηγορίες της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά του ενός εκ των ιδιοκτητών (κακουργηματική κατηγορία), της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά του έτερου ιδιοκτήτη και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Από το Δικαστήριο ο αστυνομικός κρίθηκε αθώος για τις δύο τελευταίες κατηγορίες, ενώ σε ό,τι αφορά την κακουργηματική κατηγορία αναγνωρίστηκε ότι βρίσκονταν σε άμυνα και μετεβλήθη η κατηγορία από κακουργηματική στην πλημμεληματική κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης, καθ’ υπέρβαση των ορίων αμύνης.

Από την υπεράσπιση του κατηγορουμένου, που επιμένει στην αθώωσή, του ζητήθηκε εφέσιμη ποινή, με σκοπό την ολοκληρωτική του αθώωση στο Εφετείο και έτσι το Δικαστήριο του επέβαλε την ποινή της τριετούς φυλάκισης με αναστολή.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του εν λόγω αστυνομικού Χρήστος Τσιμπούκης μιλώντας στην «Σ» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του Δικαστηρίου, αλλά και την αισιοδοξία για το πειθαρχικό σκέλος της υπόθεσης.

Μιλώντας στη «Σ» ο κ. Τσιμπούκης με αφορμή την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου δήλωσε:

Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου: Σε άμυνα ο αστυνομικός

Ο Χρήστος Τσιμπούκης

«Είχα την τιμή να υπερασπιστώ τον εντολέα μου κατά το στάδιο της προανάκρισης, της κύριας ανάκρισης, αλλά και στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Από την πρώτη στιγμή και με εδραία την πεποίθησή του ότι βρίσκονταν σε κατάσταση αμύνης, ο κατηγορούμενος απολογήθηκε σε όλα τα στάδια της ποινικής δίκης αρνούμενος όλες τις κατηγορίες και τις πράξεις της παράνομης οπλοφορίας – οπλοχρησίας και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, για τις οποίες αθωώθηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκτωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου και με τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Σε ό,τι αφορά την κακουργηματική πράξη, που του αποδίδονταν, έγινε δεκτός ο αυτοτελής ισχυρισμός μας περί του ότι ουδέποτε προκλήθηκαν τέτοιας σοβαρότητας σωματικές βλάβες, εξάλλου γι’ αυτό μετεβλήθη επιτρεπτώς η κατηγορία σε πλημμεληματική, αναγνωριζόμενης ακόμη της ισχυριζόμενης από εμάς κατάστασης αμύνης στην οποία βρίσκονταν ο εντολέας μου.

Σε κάθε περίπτωση η εν λόγω απόφαση δικαιώνει σχεδόν το σύνολο των υπερασπιστικών μας ισχυρισμών, θέτοντας ένα τέλος στη δυσμενή συγκυρία, στην οποία είχε περιέλθει ο εντολέας μου επί πέντε σχεδόν έτη.

Ακολούθως, προφανώς και σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πειθαρχικής δίκης η αναγνώριση της αμύνης, έστω και καθ΄υπέρβαση των ορίων της, ως λόγος άρσης του αδίκου, της πλημμεληματικής πλέον πράξης, που του αποδίδεται, δεν μπορεί να του προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στην υπηρεσία του και στην εξέλιξη του εντός αυτής».

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Πηγή:   sinidisi.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis